IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Moody's скочи с 31%, надхвърляйки очакванията

Подразделението за определяне на рейтинги, което е с най-голям принос за крайните резултати, отчита ръст на приходите от 22%

18:06 | 24.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Moody's скочи с 31%, надхвърляйки очакванията

Печалбата на Moody`s Corp. за второто тримесечие скочи с 31%, надхвърляйки очакванията на анализаторите, след като компанията за рейтинги и анализи се възползва от силните приходи в областта на корпоративните финанси, докато приходите от структурираните финансови услуги също се повишиха, съобщи MarketWatch.

Компанията, която разчита за огромна част от приходите си на действията за определяне на рейтингите по различни задължения, напоследък е свидетел на силен ръст на приходите от бизнеса си в областта на корпоративните финанси, но се придържа към по-предпазлив тон по отношение на подразделението си за структурирани финансови услуги, което понесе удар от слабостта в Европа. И през второто тримесечие резултатите от структурираните финансови услуги в Европа отново бяха по-слаби, но това бе компенсирано от по-силните резултати в САЩ.

Като цяло Moody's обяви печалба от 225,5 млн. долара, или 1 долар на акция, през периода април-юни спрямо 172,5 млн. долара, или 76 цента на акция през второто тримесечие на 2012 г. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за печалба от 91 цента на акция.

Приходите са нараснали с 18% до 756 млн. долара, като предварителните предвиждания на експертите бяха за приходи от 722 млн. долара. Разходите са нараснали с 12% до 405,2 млн. долара.

Подразделението за определяне на рейтинги, което е с най-голям принос за крайните резултати, отчита ръст на приходите от 22% до 537,3 млн. долара, като приходите в областта на корпоративните финанси са нараснали с 37%, отразявайки силни емисии на облигации от инвестиционен клас в световен мащаб, както и при банковите заеми.

Приходите от структурирани финансови услуги са се увеличили със 7,2%, като само в САЩ този ръст достига 29%, което според Moody's се дължи основно на силно емитиране на ценни книжа на търговски дружества, обезпечени с ипотеки. Извън САЩ този тип услуги отчита спад от 17%, отразявайки най-вече по-слабите обеми на емитираните европейски ценни книжа, обезпечени с ипотеки или други активи.

Приходите от финансови институции са нараснали с 8,6%, като тези от САЩ отразяват основно по-силната активност на банките, а извън САЩ са били подкрепени от емитирането на облигации от страна на застрахователни компании.

Приходите на подразделението за анализи са се увеличили с 9,3% до 221,4 млн. долара.

Оперативният марж се е свил до 53,6% от 56,5% през периода април-юни 2012 г.

Към 17,40 акциите на компанията печелят 4,65% до 65,21 долара за брой, а за последните 12 месеца са поскъпнали с над 75%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още