IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колебливо начало на сесията на Wall Street*

Акциите на компонента на Dow Jones DuPont поскъпват с 4,1%, въпреки че химическият концерн отчете спад в тримесечната печалба

17:51 | 23.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Колебливо начало на сесията на Wall Street*

Американските фондови пазари започват колебливо търговията във вторник на фона на по-добрите от очакваното отчети за тримесечието, оповестени от големи компании като DuPont Co. и Texas Instruments Inc.

Индустиалният индекс Dow Jones се изкачва с 34,36 пункта, или 0,22%, до 15 579,91 пункта.

Акциите на компонента на Dow DuPont поскъпват с 4,1%, въпреки че химическият концерн отчете спад в тримесечната печалба. Компанията обяви, че планира сериозно преструктуриране на бизнеса си.

Ръстът на индекса на сините чипове бе подпомогнат и от покачването на акциите на United Technologies, които поскъпват с 2,6% след оповестяването на по-добрите от очакваното печалби за второто тримесечие.

Технологично ориентираният Nasdaq Composite губи 7,66 пункта, или 0,21 на сто, до 3 592,73 пункта. Широкият бенчмарк S&P 500 от своя страна остава почти без промяна, понижавайки се с минималните 0,18 пункта, или 0,01%, до 1 695,35 пункта. 

Индикаторът се повиши с рекордните за тази година 23 пункта в понеделник, след като финансовите и медицинските сектори изведоха индекса до исторически връх.

Aкциите на Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. добавят 2,1%, след като отчетената печалба от най-големия публично търгуван производител на мед надхвърли прогнозите.

Ценните книжа на Netflix Inc. губят 1,2% ден след като компанията за онлайн развлекателни услуги съобщи, че ръстът на потребителите ѝ през второто тримесечие е останал под очакванията, въпреки че приходите са нараснали в сравнение със същия период на миналата година.

CapitalSource Inc. добавя 21%, след като PacWest Bancorp обяви, че ще придобие кредитната компания за около 2,29 млрд. долара в брой и акции.

Акциите на Sourcefire Inc. скачат с 27,79%, след като Cisco Systems се съгласи да закупи компанията за киберсигурност в сделка на стойност около 2,7 млрд. долара.

* Данните са актуални към 17:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още