IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Standard & Poor's 500 обнови рекорда при затваряне, Microsoft потъна

Акциите на ориентираните към вътрешния пазар в САЩ компании се представят над очакванията през това тримесечие, коментира анализатор

23:57 | 19.07.13 г.
Standard & Poor's 500 обнови рекорда при затваряне, Microsoft потъна

Основните американски индекси не успяха да открият обща посока в днешната сесия, но Standard & Poor's 500 достигна нов рекордно висок резултат при затварянето на борсите, а въпреки срива на пазарната капитализация на Microsoft Dow Jones отчете минимална загуба за деня и печалба за седмицата, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове се раздели с едва 0,03% в днешната сесия, достигайки 15 543,74 пункта, като акциите на Microsoft потънаха с 11,4% до 31,40 долара, след като печалбата и приходите на компанията за второто тримесечие, обявени след приключването на вчерашната сесия, останаха далеч под очакванията на анализаторите.

Другият компонент на Dow Jones, натежал сериозно върху представянето му, бе Hewlett-Packard, чията пазарна капитализация се сви с 4,5% до 25,14 долара за акция.

Заличавайки загубите, акциите на General Electric поскъпнаха с 4,6% до 24,72 долара, заставайки начело на печелившите в индекса, след като тримесечната печалба на концерна надхвърли очакваната от анализаторите, макар и с един цент на акция.

Това бе четвърта поредна седмица на печалба за Dow Jones, както и за Standard & Poor's 500, който днес напредна с 0,16% до 1 692,09 пункта. Сред ключовите му подиндекси компаниите от сферата на здравеопазването подкрепиха най-сило ръста му, докато технологичните се представиха най-зле. Те бяха причина и за сериозните днешни загуби на Nasdaq Composite, отстъпил с 0,66% до 3 587,61 пункта.

При липсата на доклади за значими макроикономически показатели инвеститорите се съсредоточиха върху отчетите на компаниите, които в преобладаващата си част разочароваха.

Акциите на Google поевтиняха с 1,55% до 896,60 долара, след като тримесечните резултати на компанията не оправдаха предвижданията на експертите. Пазарната капитализация на Advanced Micro Devices се срина с 13,15% до 4,03 долара за акция, след като производителят на чипове обяви, че брутният му марж ще се свие, и въпреки по-високата от очакваната прогноза за ръста на приходите му през третото тримесечие.

Акциите на Intuitive Surgical изгубиха 6,8% от стойността си до 392,67 долара, заставайки начело на губещите в Standard & Poor's 500, след като компанията оряза прогнозата си за ръст на годишните приходи до диапазона 0-7% при предвиждани досега 16-19%.

Пазарната капитализация на Honeywell обаче се разшири с 0,7% до 83,57 долара на акция, след като компанията отчете по-висока от очакваната тримесечна печалба и повиши долната граница на прогнозата си за годишна печалба.

Акциите на Schlumberger прибавиха 5,4% към стойността си до 82,74 долара, след като компанията надхвърли предвижданията за тримесечната ѝ печалба заради активността в добивния сектор извън Северна Америка, достигнала 30-годишен връх.

Бари Нап, ръководител на отделя за портфейлни стратегии на пазара на акции в британската банка Barclays, отбеляза, че акциите на ориентираните към вътрешния пазар в САЩ компании се представят над очакванията през това тримесечие. „През това тримесечие приходите от вътрешния пазар започват да се повишават, което се съгласува чудесно с онова, което акциите на тези компании ни подсказваха от 6 месеца. Компаниите с приходи от чужбина остават под натиск“, подчерта той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още