IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street отвори с понижения след рекордите в предишната сесия*

Отчетният период за второто тримесечие провокира смесени чувства сред инвеститорите, коментират анализатори

17:26 | 19.07.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street отвори с понижения след рекордите в предишната сесия*

Щатските борси започват последната си сесия за седмицата с понижения, провокирани главно от оповестяването на финансовите отчети за приключилото на 30-ти юни тримесечие на част от големите компании в страната, съобщава MarketWatch.

Бенчмаркът Dow Jones загуби 42,21 пункта, или 0,3%, до 15 506,33 пункта, широкият индикатор S&P 500 се понижава с 4,3 пункта, или 0,3%, до 1 685,07 пункта, докато технологично ориентираният Nasdaq Composite е надолу с 31,24 пункта, или 0,9%, до 3 580,18 пункта.

В четвъртък американските пазари отбелязаха чувствителни ръстове, които изстреляха Dow Jones и S&P 500 до рекордни стойности на фона на по-добрите от очакваното резултати на UnitedHealth Group Inc. и Morgan Stanley.

"Ставаме свидетели на смесен отчетен период", заяви в съобщение до клиентите си Питър Буквар, главен пазарен анализатор в Lindsey Group LLC. Той допълни, че 64 на сто от отчетите на компонентите на S&P 500 са били под очакванията, което е доста под тенденцията от последните няколко години.

Централната банка на Китай премахна ограниченията върху лихвите, които банките могат да предлагат на клиентите по отпусканите заеми. Очаква се новата мярка, която ще влезе в сила в събота, да понижи разходите на компаниите и физическите лица за заемане на средства.

Акциите на Microsoft Corp. се понижават с 3,4%, след като финансовите резултати на софтуерния гигант и компонент на Dow останаха под очакванията.

Ценните книжа на Google Inc. също губят 3,4 на сто, след като печалбата на корпорацията остана под прогнозите на анализаторите.

Компонентът на Dow General Electric от своя страна печели 3,6% вследствие на добрият отчет и положителните нагласи на инвеститорите.

Фючърсите върху петрола и златото поскъпват в петъчната търговия, съответно с 0,27% и 0,80%, докато доларът и доходността по американските съкровищни бонове се понижават.

* Данните са актуални към 17:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Сините камъни
преди 11 години
Мечтая за деня, когато ще затвори завинаги!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още