IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street остава в очакване на второто изявление на Бернанке*

Речта на председателя на Фед отново приковава вниманието на инвеститорите

17:36 | 18.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street остава в очакване на второто изявление на Бернанке*

Американските борси започнаха сесията в четвъртък с ръстове на фона на оповестените по-рано данни за първоначалните молби за помощи за безработица, които са се понижи до 4-месечно дъно. Инвеститорите остават фокусирани и върху продължаващата и днес реч на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке пред Камарата на представителите в Конгреса.

Бенчмаркът Dow Jones се изкачва с 54,94 пункта, или 0,4 на сто, до 15 525,46 пункта. Широкият индикатор S&P 500 е нагоре с 5,09 пункта, или 0,3%, до 1 686 пункта, докато технологично ориентираният Nasdaq Composite се движи без изменение при 3 610 пункта, съобщава MarketWatch.

Молбите за безработица в САЩ са намалели с 24 000 до 334 000 за седмицата до 12 юни спрямо ревизираните 358 000 през пред предходната седмица, според данните на щатското министерство по труда.

Индексите затвориха с леки ръстове в сряда, като S&P 500 отбеляза девета поредна сесията на зелена територия. Повишенията дойдоха, след като Бернанке заяви, че централната банка може да преустанови месечната си програма за изкупуване на активи в зависимост от икономическата обстановка.

Бернанке ще бъде в светлините на прожекторите и в четвъртък, като речта му пред долната камара на Конгреса започва в 17:00 часа българско време.

Акциите на Morgan Stanley нарастват с 3,8%, след като банката отчете по-добри от очакваното финансови резултати за второто тримесечие. За разлика от тях, книжата на EBay отбелязват спад от 6,4 на сто, след като компанията обяви по-лоши от очакваното финансови резултати на пазарите в Азия и Европа.

Ценните книжа на Intel отстъпват с 3 на сто, след като стана ясно, че прогнозните продажби за третото тримесечие на производителя на компютърни чипове може да останат далеч под предварителните очаквания.

Акциите на Verizon Communications Inc. отстъпват с 2,1%, след като компанията за безжични мрежи отчете по-малък от очакваното скок на печалбата и приходите. При UnitedHealth Group пък се забелязва ръст от 5,5 на сто, след като компонентът на Dow отчете по-голям от очакваното ръст на нетните приходи.

Инвеститорите са в очакване по-късно през днешния ден на финансовите отчети за второто тримесечие на технологичните гиганти Google Inc. и Microsoft.

* Данните са актуални към 17:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още