IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ с тридневна печеливша серия преди сезона на отчетите

Технологичните компании натежаха върху представянето на Nasdaq

23:54 | 08.07.13 г.
Индексите в САЩ с тридневна печеливша серия преди сезона на отчетите

Основните американски индекси приключиха на положителна територия за трета поредна сесия, докато инвеститорите се настройват за началото на сезона на отчетите за второто тримесечие, съобщи CNBC.

Dow Jones напредна с 0,59% до 15 224,69 пункта, воден от акциите на UnitedHealth, които прибавиха 2,1% към стойността си до 67,56 долара, и тези на Wal-Mart, поскъпнали с 2% до 76,71 долара. Индексът на сините чипове е на по-малко от 200 пункта под рекордно високото си ниво при затваряне.

Standard & Poor's 500 спечели 0,53% до 1 640,46 пункта, като повечето от ключовите му подсектори записаха повишения, водени от компаниите за комунални услуги и тези за потребителски стоки, докато телекомуникационните и технологичните отстъпиха от завоюваните позиции в предишната сесия. Nasdaq Composite нарасна само с 0,16% до 3 484,83 пункта главно заради акциите на технологичните компании.

До момента предварителните съобщения за печалбите на компаниите са силно негативни, като към петък съотношението на неблагоприятните към благоприятните коментари е 6,5 към 1, сочат данни на Ройтерс. Това е 2,5 пъти над стандартното съотношение и е най-лошият показател от 2001 г. досега.

„Ние сме малко по-оптимистично настроени от средното ниво в момента, но както и да го гледаме, не се очертава добър сезон на отчетите“, заяви стратегът за международните фондови пазари в  BTIG Дейниъл Грийнхоус. „Прогнозите са особено важни, тъй като ще станем свидетели на доста по-слаби улеснения от страна на Федералния резерв“, добави той.

Потребителските кредити в САЩ са нараснали през май с 19,6 млрд. долара до 2,8 трлн. долара, като това е най-силното постижение за последните 12 месеца, сочат данни на Фед. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст на потребителските кредити с една 12,5 млрд. долара.

Акциите на Dell прибавиха 3,1% към стойността си до 13,44 долара, след като консултантската компания в областта на инвестициите ISS препоръча на акционерите на компютърния гигант да гласуват в полза на офертата от 24,4 млрд. долара на нейния основател и главен изпълнителен директор Майкъл Дел.

Пазарната капитализация на Intel обаче се сви с 3,6% до 23,19 долара за акция, след като анализаторът в Citigroup Глен Юнг понижи оценката си ценните книжа на компанията, а Evercore понижи рейтинга им, намалявайки целта си за цената им до 20 долара от досегашните 22 долара.

Акциите на Qualcomm поевтиняха с 1,6% до 59,99 долара, след като същият анализатор извади компанията от списъка с най-добрите си предложения.

Пазарната капитализация на конкурентите им от Sandisk намаля с 2,9% до 60,02 долара за акция, а тази на Micron се сви с 2% до 14,03 долара за акция.

В Google обаче имат пореден повод за радост, след като цената на акциите на интернет гиганта надхвърли отново 900 долара за брой, а те поскъпнаха с 1,3% до 905,09 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още