IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби понижения за индексите в САЩ въпреки ръста на потребителското доверие*

Член на борда на управителите на Фед смята, че на заседанието през септември може да бъде взето решение за свиване на стимулиращите програми

18:24 | 28.06.13 г.
Слаби понижения за индексите в САЩ въпреки ръста на потребителското доверие*

Основните американски индекси търпят умерени понижения в ранните часове на последната сесия за седмицата, месеца и тримесечието, докато инвеститорите поемат дъх след тридневния подем, съобщи CNBC.

Междувременно членът на борда на управителите на Федералния резерв на САЩ Джеръми Стейн определи предстоящото през септември заседание като евентуалният момент, в който на централната банка може да се наложи да реши дали да започне свиване на програмите си за вливане на ликвидност.

Стейн уточни, че Фед преценява общото подобрение на икономиката, откакто предприе стимулиращите мерки, а не само последните икономически данни, които се появяват.

Dow Jones отстъпва с 0,45% до 14 956,75 пункта, воден от акциите на IBM, които поевтиняват с 2,4% до 190,87 долара.

Standard & Poor's 500 губи 0,24% до 1 609,38 пункта, като повечето от ключовите му подсектори са на негативна територия начело с телекомуникационните и финансовите компании. Nasdaq се понижава с минималния 0,01% до 3 401,40 пункта.

Бизнес активността в американския Среден Запад е забавила разширяването си през юни до 51,6 пункта от 58,7 пункта през миналия месец, става ясно от изследване на Института за управление на доставките. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха понижаване на индекса до 56 пункта.

Потребителското доверие през този месец обаче се е подобрило, като окончателните данни за индекса, съставян от Университета на Мичиган и Ройтерс, сочат ръст до 84,1 пункта спрямо предварително обявените 82,7 пункта. Показателят обаче остава под майското си значение от 84,5 пункта. Прогнозите на анализаторите сочеха минимално подобрение спрямо предварителните данни до 82,8 пункта.

Акциите на BlackBerry потъват с 24,9% до 10,88 долара, след като компанията обяви неочаквана загуба за първото тримесечие на финансовата си година.

Пазарната капитализация на Nike се свива с 1,8% до 61,17 долара за акция, след като тримесечната печалба на компанията надхвърли очакванията на анализаторите, но обяви, че очаква продажбите на ключовия пазар в континентален Китай да намалеят през първата половина на финансовата ѝ година.

Трейдърите ще следят внимателно и цената на златото, която в ранните часове на електронната търговия падна под психологическата граница от 1 200 долара за тройунция. За момента златото поскъпва с 1% до 1 211,86 долара за тройунция.

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още