IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакванията за свиване на стимулите на Фед натискат борсите в САЩ*

Увеличават се призивите за затягане на свръхразхлабените монетарни политики на централните банки по цял свят

18:28 | 24.06.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Очакванията за свиване на стимулите на Фед натискат борсите в САЩ*

Основните американски индекси потъват в началото на първата сесия за седмицата, задълбочавайки тенденцията от предишната на фона на притесненията, че Федералният резерв на САЩ може да започне да свива стимулиращите си мерки, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 1,26% до 14 613,40 пункта, като 27 от 30-те му компонента са на червена територия. Акциите на Boeing, които губят 2,95% от стойността си 97,03 долара, и тези на Bank of America, поевтиняващи с 2,7% до 12,35 долара, натежават в най-голяма степен върху представянето на индекса на сините чипове.

Standard & Poor's 500 потъва с 1,5% до 1 568,59 пункта, като всичките му ключови подсектори са на негативна територия начело с финансовите компании и тези за производство на материали. Nasdaq Composite се понижава с 1,35% до 3 312,08 пункта.

При липсата на съобщения за значими макроикономически показатели пазарът се съсредоточи върху евентуалното затягане на монетарните стимули от страна на централните банки на големите икономики.

Днес Китайската народна банка се въздържа от вливане на средства на пазара въпреки ликвидната криза, ускорявайки загубите на основния индекс на борсата в Шанхай до 5,3%.

От Банката за международни разплащания пък призоваха централните банки да сложат край на свръхразхлабените си монетарни политики.

Акциите на Tenet Healthcare скачат с 6,2% до 44,44 долара, след като тя обяви, че придобива Vanguard Health Systems, чиято пазарна капитализация се изстреля с 67,6% до 20,73 долара за акция, в сделка на стойност близо 4,3 млрд. долара, целяща да увеличи обхвата на пазарите, на които присъства компанията-купувач.

Акциите на Apple губят 2,9% от стойността си до 401,37 долара, след като в петък технологичният гигант обяви, че променя начина, по който висшият мениджмънт ще получава възнаграждение в акции, като размерът му ще зависи от представянето на компанията на фондовия пазар.

*Актуално към 17,45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Нали ако ФЕД спре печатницата акциите щяха да се вдигнат, защото всички щели да отидат там, и да се махнат от държавните ДЦК...Заръчано на "хората" лично от Goldman Sachs:Дългосрочните инвеститори ще търсят по-високи експозиции към акциите, а не по-ниски. Нормалността означава обрат в популярността на двата основни класа активи: хората ще разлюбят облигациите и ще се върнат към акциитеhttp://***.investor.bg/sasht/337/a/djim-oniil-gotvete-se-za-4-dohodnost-po-obligaciite-i-dosta-tejyk-period,152597/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
albobo76
преди 11 години
Къде остана възстановяването на икономиката? - май само новосъздадените пари движат пазарите нагоре. Само намек за охлаждане на печатницата и разпродажбите започват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още