IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексите на Wall Street загубиха по над 2%

С пониженията от последните две сесии Dow Jones и S&P 500 заличиха всичките си печалби от май и юни

23:08 | 20.06.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индексите на Wall Street загубиха по над 2%

Американските акции отчетоха повсеместни понижения, като Dow Jones регистрира най-големия си спад през годината, след като Федералният резерв сигнализира, че може да ограничи монетарните стимули по-късно през годината, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones спадна с 2,3% до 14 758 пункта, широкият S&P 500 загуби 2,5% до 1 588 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq е надолу с 2,3% до 3 365 пункта. С пониженията от сряда и четвъртък Dow и S&P 500 заличиха печалбите от май и юни.

„Не трябва да бъдем изненадани от това, което каза вчера Фед. Бернанке вече го беше намекнал през май“, коментира Куинси Кросби, пазарен стратег в Prudential Financial. „Не бяхме имали съществена корекция, и ако разпродажбите продължат, това не означава, че пазарът се срива, а просто се пренастройва.“

Към притесненията на инвеститорите се прибавиха и предварителните данни на HSBC свиване на производствената активност в Китай, която е достигнала 9-месечно дъно през юни.

Икономическите новини от деня показаха, че продажбите на съществуващи жилища са достигнали 3,5-годишен връх през май, но акциите на строителите спаднаха, тъй като затягането на паричната политика на Фед ще вдигне лихвите по ипотеките.

Заводската активност в средноатлантическия регион се е повишила през юни до 12,5 пункта, според данни на клона на Фед във Филаделфия, надхвърляйки очакванията за -2 пункта. Според Conference Board пък данните за бъдещата икономическа активност са достигнали близо 5-годишен връх през май.

Междувременно молбите за помощи при безработица през изминалата седмица са се увеличили с 18 хил. до 354 хил., обяви Министерството на труда.

Акциите на Facebook се понижиха с 1,7%, макар че компанията оповести нови видео възможности в приложението си за споделяне на снимки Instagram, в което потребителите вече ще могат да записват клипове от по 15 секунди.

Книжата на Microsoft спаднаха с 3,2%, след информациите, че технологичният гигант е планирал да придобие Nokia, но разговорите са пропаднали. Същевременно компанията обяви значима промяна в игровата си конзола Xbox One, която вече няма да се нуждае от интернет връзка, за да се играят игри офлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:52 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Сега като завъртят отново печетарката на ФЕД-а гледай какви успехи ще има на Уолстрийт-аПросто думи нямам;;;;;;;;;;;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Internet
преди 11 години
Сега като завъртят отново печетарката на ФЕД-а гледай какви успехи ще има на Уолстрийт-аПросто думи нямам;;;;;;;;;;;
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още