IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Минимални понижения за индексите в САЩ в очакване на Фед*

При липсата на значими макроикономически данни инвеститорите изчакват централната банка на САЩ да даде насоки за монетарната си политика

18:56 | 19.06.13 г.
Минимални понижения за индексите в САЩ в очакване на Фед*

Основните американски индекси търпят минимални загуби в началото на днешната сесия на фона на предпазливата търговия на световните пазари, тъй като инвеститорите се колебаят накъде да се насочат преди изключително важното изявление на Федералния резерв на САЩ за насоките на монетарната му политика, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,12% до 15 299,82 пункта, след като в предишните 2 сесии спечели над 200 пункта, като акциите на Boeing Co, понижаващи стойността си с 0,8% до 103,26 долара, и тези на Verizon, които поевтиняват с 0,7% до 51,20 долара, натежават най-много върху представянето на индекса на сините чипове.

Standard & Poor's 500 Губи също 0,12% до 1 649,91 пункта, като повечето от ключовите му подсектори са на червена територия начело с телекомуникационните и финансовите компании. Nasdaq Composite изтрива едва 0,09% до 3 479,19 пункта.

Президентът на САЩ Барак Обама успя да увеличи несигурността около политиката на Фед, след като вчера в интервю предположи, че председателят на финансовата институция Бен Бернанке ще се оттегли след изтичане на мандата му през януари. Според Обама Бернанке „вече остана доста по-дълго, отколкото искаше или възнамеряваше“.

Лихвите върху жилищните ипотеки са се повишили за 6-та поредна седмица, достигайки най-високото си ниво от над една година, сочат данни на Асоциацията на ипотечните банкери. Увеличението се дължи на притесненията, че Фед може да свие програмата си на монетарно стимулиране по-рано от очакваното.

Акциите на FedEx поскъпват с 3,2% до 102,69 долара, след като компанията публикува по-висока от очакваната печалба за първото тримесечие благодарение на доставките по земя и по-ниските цени на самолетното гориво, макар да обяви разочароваща годишна прогноза.

Пазарната капитализация на Adobe скочи с 6,5% до 46,16 долара за акция, след като производителят на софтуер надхвърли очакванията за тримесечната му печалба и обяви, че очаква броят на абонатите за облачната му платформа Creative Cloud през настоящото тримесечие да нараснат с 221 000, достигайки 700 000.

Акциите на Men's Wearhouse губят 2,2% от стойността си до 36,66 долара, след като веригата магазини за мъжко облекло съобщи, че е прекратила договора на главния си изпълнителен директор Джор Зимър, без да посочи конкретна причина за предприетите действия, и отложи годишното събрание на акционерите, за да внесе промени в списъка на директорите без Зимър.

Пазарната капитализация на Dish Network Corp нараства с 3,35% до 40,40 долара за акция, след като тя обяви, че няма да представи нова оферта за придобиване на Sprint Nextel и ще се съсредоточи върху търговата си оферта за Clearwire Corp.

*Актуално към 18,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 26.08.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още