IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Солидни ръстове на американските индекси ги изведоха на печалба за седмицата

Правителственият доклад за заетостта показа недостатъчен ръст на новите работни места за свиване на програмата с монетарни стимули на Фед

23:58 | 07.06.13 г.
Солидни ръстове на американските индекси ги изведоха на печалба за седмицата

Основните американски индекси записаха солидни повишения в днешната сесия, след като стана ясно, че месечният доклад на правителството на страната за заетостта предполага недостатъчен ръст за икономиката, което ще накара Федералния резерв на САЩ да запази без промяна програмата си за изкупуване на облигации за поне още няколко месеца, съобщи CNBC.

Dow Jones напредна с 1,38% до 15 248,12 пункта, подкрепен от акциите на Boeing и Walt Disney, които поскъпнаха с по 2,7% съответно до 102,49 долара и 64,85 долара. Индексът на сините чипове записа второто си най-добро представяне от началото на годината, а за седмицата спечели 0,9%.

Standard & Poor's 500 прибави 1,28% до 1 643,38 пункта, записвайки седмична печалба от 0,8%, като повечето от ключовите му подсектори приключиха на положителна територия начело с акциите на индустриалните компании. Nasdaq Composite се повиши с 1,32% до 3 466,22 пункта, излизайки на печалба от 0,4% за седмицата.

Американските работодатели са разкрили 175 000 нови работни места през май, съобщиха от министерството на труда на САЩ, но безработицата се е повишила минимално до 7,6%, след като през предходния месец достигна 4-годишно дъно от 7,5%. Очакванията на икономисти, анкетирани от Ройтерс, бяха за ръст от 165 000 нови работни места.

Пазарната капитализация на Morgan Stanley се разшири с 6,3% до 27,00 долара за акция, след като Macquarie повиши рейтинга на ценните книжа на финансовия гигант.

Акциите на NRG Energy Inc. поскъпнаха с 5,65% до 27,10 долара, след като компанията обяви, че подразделението ѝ NRG Yield Inc. е подало документи до американската Комисия за ценните книжа и борсите за провеждане на първично публично предлагане.

Пазарната капитализация на Intel обаче се сви с 0,2% до 24,59 долара за акция, след като Piper Jaffray понижи рейтинга на ценните книжа на производителя на чипове, позовавайки се на спада в бизнеса му с персонални компютри.

Акциите на Qualcomm Inc., която е ключов доставчик на Samsung Electronics Co., поевтиняха с 1,4% до 62,10 долара, след като южнокорейската компания загуби 12 млрд. долара от пазарната си капитализация заради бележка на анализатор на американската банка J.P. Morgan за по-слаби от очакваните продажби на смартфона Galaxy S4.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още