IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще запише ли Dow Jones 21-ви пореден вторник на печалба?*

Слаба промяна на вятъра и пазарът вече не е същият: волатилността нарасна и импулсът на пазара се измени, коментира анализатор

18:52 | 04.06.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Ще запише ли Dow Jones 21-ви пореден вторник на печалба?*

Основните американски индекси търсят посока в началото на днешната сесия, регистрирайки минимални отклонения след последния доклад за външнотърговския дефицит и преди изявленията на представители на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones отстъпва с 0,13% до 15 234,90 пункта, воден от акциите на Home Depot, губещи 1% от стойността си до 78,32 долара, и тези на Exxon, които поевтиняват с 0,8% до 90,72 долара. Пазарната капитализация на Intel обаче се разширява с 2,2% до 25,79 долара за акция.

Ако индексът на сините чипове приключи и днес на положителна територия, това би бил 21-ви пореден вторник за него на печалба.

Standard & Poor's 500 се понижава с 0,09% до 1 638,94 пункта, като сред водещите му подиндекси компаниите от сектора на енергетиката натежават в най-голяма степен върху представянето му, докато телекомуникационните печелят позиции. Nasdaq напредва с 0,03% до 3 266,54 пункта.

„След края на май започват да се проявяват известни колебания“, отбеляза Джон Фокс, мениджър на FAM Value Fund. „Слаба промяна на вятъра и пазарът вече не е същият: волатилността нарасна през последните няколко дни, икономическите данни бяха смесени и импулсът на пазара се измени. Наблюдаваме известно редуване, при което различни типове акции се представят добре“, добави той.

Външнотърговският дефицит на САЩ се е разширил по-слабо от очакваното през април до 40,3 млрд. долара, стана ясно от съобщение на американското министерство на търговията. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха дефицитът да нарасне до 41,0 млрд. долара от предварително обявените 38,8 млрд. долара за март, които бяха коригирани в посока на понижение до 37,1 млрд. долара.

Цените на жилищата в САЩ са продължили да се покачват през април, достигайки 7-годишен връх на темпа на нарастване на годишна база, сочат данни на изследователската компания CoreLogic. Цените на жилищата в страната, в това число късите продажби и тези на други проблемни имоти, са нараснали с 3,2% на месечна база и с 12,1% спрямо същия месец на предходната година – най-високата стойност от февруари 2006 г. насам.

Акциите на Apple прибавят 0,5% към стойността си до 453,08 долара, след като медийни публикации за предстоящото пускане на пазара на интернет радио на концерна продължават да въздействат върху инвеститорите.

Пазарната капитализация на Zynga нараства с 1% до 3,02 долара за акция, след като производителят на онлайн игри обяви планове да съкрати 520 служители, или около 20% от цялата си работна сила, за да понижи разходите и преструктурира бизнеса си. Първоначалната реакция на пазара вчера обаче бе негативна – акциите изгубиха 14% от стойността си в края на сесията вчера.

Акциите на General Motors печелят 2% до 35,10 долара след новината, че автопроизводителят се връща в  Standard & Poor's 500, заменяйки HJ Heinz, която ще бъде изтеглена от борсата и превърната в частна компания. 

Пазарната капитализация на ExactTarget се изстреля с 52,50% до 33,69 долара за акция, след като Salesforce.com обяви, че ще придобие производителя на пазарен софтуер за близо 2,5 млрд. долара. Акциите на купувача обаче губят 2,7% от стойността си до 39,92 долара.

Пазарната капитализация на Dollar General се свива със 7,6% до 49,50 долара за акция, след като веригата за пазаруване с отстъпка понижи горния край на диапазона на прогнозата си за годишна печалба заради скромния ръст на продажбите и по-ниския марж на печалба.

*Актуално към 18,05 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още