IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's постави PepsiCo в списъка за преразглеждане на рейтинга към понижение

Преструктурирането на бизнеса с безалкохолни напитки на северноамериканския пазар се оказва сериозно предизвикателство за компанията

12:38 | 31.05.13 г.
Moody's постави PepsiCo в списъка за преразглеждане на рейтинга към понижение

Международната рейтингова агенция Moody`s постави компанията за производство на безалкохолни напитки PepsiCo в списъка за преразглеждане на рейтинга ѝ в посока на евентуално понижаване, посочвайки като основание предизвикателствата пред бизнеса ѝ в Северна Америка, съобщи MarketWatch.

В момента агенцията поддържа дългосрочния рейтинг на PepsiCo на ниво Aa3 – 3 стъпки под най-високия възможен.

От Moody's посочват, че макар представянето на компанията да се е подобрило напоследък, ливъриджът ѝ остава по-слаб от този на компаниите със същия рейтинг, след като тя увеличи обема на програмата за обратно изкупуване на акции и изплащаните дивиденти.

При преразглеждането ще бъде преценена вероятността от подобряване на кредитните параметри на производителя, тъй като ръководството му е изправено пред проблеми, свързани с дългосрочната стратегия.

PepsiCo загуби част от дела си на големия и печеливш северноамерикански пазар на напитки от Coca-Cola Co. Компанията обаче инвестира усилено в бързо разрастващия се бизнес със закуски, както и на международните пазари.

През миналия месец тя обяви спад на печалбата с 4,6% през периода януари-март заради високите разходи по преструктурирането, но продажбите нараснаха благодарение на бизнеса със закуски и развиващите се пазари, компенсирайки слабите резултати от северноамериканския бизнес.

Акциите на PepsiCo са поскъпнали с 19% от началото на годината, а във вчерашната сесия загубиха под половин процент от стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още