IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции минаха в настъпление

Инвеститорите се обнадеждиха, че Фед ще продължи да влива ликвидност в икономиката със същите темпове

23:16 | 30.05.13 г. 1
Американските акции минаха в настъпление

Акциите в Ню Йорк се възстановиха от вчерашните спадове, след като днес се възобновиха очакванията на инвеститорите за по-продължителни икономически стимули.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,15% до 15 325 пункта, S&P 500 добави 0,34% до 1 654 пункта, а Nasdaq нарасна с 0,68% до 3 491 пункта.

Пазарните участници се обнадеждиха, че Федералният резерв ще запази темповете на изкупуване на облигации заради противоречивите икономически данни, които не показват устойчиво възстановяване.

Днес американското търговско министерство съобщи, че през първото тримесечие брутният вътрешен продукт (БВП) на САЩ е нараснал с 2,4%, докато първоначалната оценка сочеше ръст от 2,5%.

Същевременно през миналата седмица повече американци, отколкото се очакваше, са потърсили помощи при безработица. Предварителните договори за продажба на имоти също не оправдаха очакванията – през април те са нараснали с 0,3%, докато анализатори прогнозираха повишение от 1,1%.

“Данните сочат, че Фед ще се ангажира с вливане на ликвидност”, коментира пред Ройтерс Дан Макмеън, директор търговия с акции в Raymond James.

Напоследък движението на акциите е силно обвързано с очакванията към политиката на американската централна банка, отбелязва информационната агенция. И най-малкото съмнение, че Федералният резерв ще започне да отдръпва икономическите стимули подлага пазара на натиск. Във вторник например централните банки потвърдиха ангажиментите си към икономиките и акциите поскъпнаха, докато вчера се прокрадна нотка на съмнение и инвеститорите се отдръпнаха.

Благодарение на по-добрата от очакваното печалба пазарната оценка на Costco Wholesale Corp се повиши с малко под процент. Акциите на производителите на полупроводници също поскъпнаха, след като Avago Technologies прогнозира, че финансовите резултати от това тримесечие ще са по-високи от очакваното. Пазарната оценка на самата компания се изстреля с над 10 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Да бе, да надуват смело... то и аз казвам, че има още малко време (1/2у)... ама после който излезне пръв!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още