IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 е на нов връх след подкрепа за „биковете“ от хедж фонд мениджър*

Инвеститорите обаче претеглят внимателно останалите рискове, които биха могли да забавят предизвикания от централните банки подем на фондовите пазари

18:03 | 14.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
S&P 500 е на нов връх след подкрепа за „биковете“ от хедж фонд мениджър*

Основните американски индекси отчитат умерени повишения в началото на сесията, след като хедж фонд мениджърът Дейвид Тепър заяви, че е настроен „определено оптимистично“ за акциите, съобщи CNBC.

Ентусиазмът обаче е слаб, тъй като инвеститорите претеглят останалите рискове, които биха могли да забавят предизвиканият от централните банки подем на фондовите пазари.

Dow Jones напредва с 0,29% до 15 135,17 пункта, като три четвърти от компаниите в индекса на сините чипове са на положителна територия начело с Bank of America, чиито акции поскъпват с 1,9% до 13,22 долара, и тези на JPMorgan Chase, прибавящи 1,3% към стойността си до 50,33 долара.

Standard & Poor's 500 достигна ново най-високо ниво в историята си, печелейки 0,5% до 1 642,01 пункта, като и 10-те му ключови подсектора отчитат ръст, водени от компаниите от секторите на енергетиката и финансите. Nasdaq Composite се повишава с 0,42% до 3 453,21 пункта.

Цените по вноса в САЩ са се понижили с 0,5% през март, оправдавайки очакванията на анализаторите, докато при тези по износа спадът е от 0,7%, съобщиха от Бюрото за трудова статистика към американското министерство на труда.

Доверието на дребния бизнес в страната пък е нараснало през април до 92,1 пункта от 89,5 пункта през предходния месец, надхвърляйки и предварителните прогнози за ръст до 89,9 пункта, става ясно от проучване на американската Национална асоциация на независимия бизнес. Собствениците обаче остават предпазливи за бъдещето, добавят от организацията.

Акциите на Apple поевтиняват с 0,3% до 453,37 долара, след като от консултантската компания Gartner обявиха, че според тяхно проучване пазарният дял на компанията при смартфоните е намалял до 18,2%.

Пазарната капитализация на Morgan Stanley се разширява с 2,1% до 24,17 долара за акция, след като членовете на борда на директорите бяха преизбрани на годишното събрание на акционерите, а всички техни предложения бяха подкрепени, включително за възнагражденията нна мениджърите.

*Актуално към 17,15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още