IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липса на ясна посока при американските индекси в началото на сесията*

При липсата на значими макроикономически новини резултатите на компаниите определят настроението на инвеститорите

18:30 | 10.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Липса на ясна посока при американските индекси в началото на сесията*

Основните американски индекси търсят посока в началото на последната сесия за седмицата на фона на коментарите на председателя на Федералния резерв на САЩ Бен Бернанке за стабилността на банковата система, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,2% до 15 052,26 пункта, воден от акциите на Caterpillar, които поевтиняват с 1% до 89,07 долара, докато тези на Hewlett-Packard, прибавящи 2% към стойността си до 21,61 долара, са начело на печелившите в индекса на сините чипове.

Standard & Poor's 500 губи 0,1% до 1 625,02 пункта, но пазарната капитализация на Gap нараства с 6,1% до 41,18 долара за акция, след като веригата магазини обяви ръст от 7% на продажбите в разработените магазини, а прогнозата ѝ за годишна печалба надхвърли очакванията на анализаторите.

До момента близо 90% от компаниите в индекса са публикували резултатите си за първото тримесечие, като 67% от тях са надхвърлили прогнозата за печалба, а 24% са останали под нея, сочат данни на Ройтерс.

Ако резултатите на всички останали компании оправдаят очакванията на експертите, средната печалба на компания в индекса ще отбележи ръст от 5,3% спрямо първото тримесечие на 2012 г. Продажбите обаче засега остават с 1% под очакванията, като само 46% от компании са изненадали приятно анализаторите със своите приходи.

Nasdaq Composite печели 0,13% до 3 413,75.

На 49-тата годишна конференция за структурата на банките в САЩ и конкурентоспособността им Бернанке заяви, че сенчестата банкова система продължава да представлява заплаха за финансовата стабилност и че пазарите, откъдето кредитите институции набират капитал все още може да не успеят да се справят с голям фалит. Той добави, че централната банка наблюдава внимателно пазарите на активи за признаци на прекалено поемане на риск.

Акциите на Dell поскъпват с 0,9% до 13,44 долара след новината, че инвеститорът Карл Айкън се е съюзил със Southeastern Asset Management, предлагайки нова оферта за придобиване на технологичната компания.

Пазарната капитализация на ArcelorMittal се разширява с 4,8% до 10,16 долара, след като производителят на стомана обяви по-слаб от очаквания спад на тримесечната печалба и запази годишната си прогноза благодарение на рязкото съкращаване на разходите в европейските заводи на компанията.

Акциите на Priceline.com повишават стойността си с 4,1% до 767,96 долара, след като тримесечните резултати на компанията надхвърлиха прогнозите и въпреки по-слабата от очакваната прогноза за второто тримесечие заради разходите за разширяване на дейността в световен мащаб.

*Актуално към 17,40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 14.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още