IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street обърна посоката

Индексите приключиха сесията с минимални спадове, по-добрите от очакваното данни за пазара на труда ограничиха силно корекцията

23:14 | 09.05.13 г.
Wall Street обърна посоката

След като през последните дни индексите на Wall Street подобриха няколко рекорда, днес приключиха сесията с минимални спадове. В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,15% до 15 083 пункта, S&P 500 регистрира спад от 0,35% до 1 627 пункта, а  Nasdaq отчете понижение от 0,13% до 3 409 пункта.

Пазарните участници се отдръпнаха, след като днес президентът на Федералния резерв във Филаделфия Чарлз Плосър коментира, че централната банка има ограничено поле за допълнително стимулиране на икономиката.

Той допълни, че очаква отдръпването на ликвидността, която Фед изля в икономиката, да бъде по-трудно от очакваното, както и че безработицата в САЩ ще падне до 6,5% още през следващата година.

Корекцията на индексите след достигнатите рекордни стойности обаче беше силно ограничена заради добрите данни за пазара на труда в Страната на неограничените възможности. Данните на американското трудово министерство сочат, че през миналата седмица са били подадени най-малко нови молби за помощи за безработни от над 5 години.

Отделен правителствен доклад обаче показа, че запасите на търговците на едро са се повишили през март, след като продажбите им са намалели най-силно от 4 години. Това индикира, че бизнесът вероятно ще свие новите поръчки към фабриките.

От Европа също продължават да излизат тревожни новини. Европейската централна банка (ЕЦБ) предупреди, че остават рисковете от допълнително забавяне на икономическия растеж в еврозонота заради слабото търсене.

Същевременно Bank of England реши да не променя паричната си политика и остави основната лихва на ниво от 0,5 на сто.

Що се отнася до корпоративните резултати, и днес не липсваха добри новини. С най-съществен ръст на акциите заради по-добри от очакваното финансови отчети се отличиха News Corp. и Precision Castparts Corp.

От Bloomberg изчисляват, че около 72% от компаниите в състава на S&P 500, които са публикували отчетите си, са обявили по-добри печалби от прогнозите. Малко над половината от компаниите обаче са регистрирали по-слаби продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още