IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите в САЩ запазват постъпателното си движение към нови рекорди

Остава да се види дали инвеститорите ще продължат да се трупат върху акциите или ще се опитат да осребрят печалбите, коментира анализатор

18:26 | 08.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Индексите в САЩ запазват постъпателното си движение към нови рекорди

Основните американски индекси запазват тенденцията към повишения, макар инвеститорите да не изглеждат толкова ентусиазирани след вчерашния силен подем, извел Dow Jones и Standard & Poor's 500 до рекордни висоти, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с минималния 0,01% до 15 057,23 пункта, след като в предната сесия за пръв път приключи на ниво над 15 000 пункта, като акциите на Unitedhealth Group Inc., прибавящи 1,6% към стойността си до 61,45 долара, му осигуряват най-голяма подкрепа.

Пазарната капитализация на Walt Disney обаче намалява с 2,2% до 64,63 долара за акция, натежавайки в най-голяма степен върху представянето на индекса на сините чипове, въпреки че печалбата и приходите на компанията за първото тримесечие на годината надхвърлиха очакванията на анализаторите благодарение главно на подразделението на тематичните паркове и филмовите студия.

Standard & Poor's 500 печели 0,17% до 1 628,67 пункта, изкачвайки нов абсолютен връх в историята си, след като вчера приключи на 1 625 пункта, а сред ключовите му подиндекси компаниите за комунални услуги водят губещите в индекса, а акциите на тези от сектора на здравеопазването поскъпват в най-голяма степен.

Акциите на Electronic Arts поскъпват с 15,4% до 21,25 долара, след като разработчикът на видеоигри представи силна прогноза за 2014 г., макар че настоящото тримесечие може да се окаже трудно за него.

Nasdaq Composite се повишава с 0,29% до 3 406,49 пункта.

„При положение, че централните банки играят голяма роля за възстановяване на инвеститорското доверие на световните пазари въпреки липсата на решение за основните проблеми, остава да се види дали инвеститорите ще продължат да се трупат върху акциите или ще се опитат да осребрят печалбите“, пише Анди МакЛеви, ръководител на търговския отдел в Interactive Investor.

Акциите на AOL потъват с 9,8% до 37,38 долара, след като тримесечната печалба на компанията остана под предварителните очаквания, макар приходите да ги надхвърлиха.

Пазарната капитализация на Wendy се свива с 5,6% до 5,78 долара за акция, след като веригата заведения за бързо хранене обяви продажби, които не оправдаха очакванията на анализаторите.

Акциите на JCPenney прибавят 6,8% към стойността си до 17,52 долара, след като компанията обяви кешови резерви над очакваните от анализаторите и връщането на поста на бившия си главен изпълнителен директор Майрън Улман. Инвеститорите не се повлияха дори от очакванията за спад на продажбите в разработените магазини на компанията с 16,6%  през първото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още