IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones и S&P 500 покориха рекордни стойности за всички времена*

Благоприятните икономически данни от Германия и днешните повишения на японските борси подкрепят индексите в САЩ

18:14 | 07.05.13 г. 3
Dow Jones и S&P 500 покориха рекордни стойности за всички времена*

И в началото на днешната сесия основните американски индекси вървят в противоположни посоки, но Standard & Poor's 500 запазва тенденцията към подем и покоряване на нови абсолютни върхове. Dow Jones обнови своя рекорд, преди да се отдръпне под психологическата граница от 15 000 пункта, съобщи CNBC.

Двата индекса са подкрепяни от добрите данни за производствените поръчки в Германия и ръста на японските борси.

Dow Jones докосна нивото от 15 013,43 пункта – най-високото, достигано до момента, но впоследствие сви печалбата си за деня до 0,19%, или 14 997,91 пункта, воден от акциите на Caterpillar, поскъпващи с 1,5% до 88,91 пункта, и тези на Unitedhealth Group Inc., които прибавят 1,1% към стойността си до 60,87 долара.

Standard & Poor's 500 напредва с 0,14% до 1 619,73 пункта, като сред ключовите му подсектори индустриалните компании и тези за комунални услуги водят печелившите в индекса, докато технологичните и финансовите отстъпват позиции.

Над 80% от компаниите в индекса вече са публикували резултатите си за първото тримесечие, като 68% от тях са надхвърлили очакванията за печалба, а 22% са разочаровали анализаторите, сочат данни на Ройтерс. Ако всички останали компании в индекса отчетат данни в съответствие с прогнозите, средната печалба на компания би била с 5,1% по-висока спрямо първото тримесечие на 2012 г. Приходите обаче засега остават с 1% под прогнозираните, като само 45% от компаниите са надхвърлили предвижданията за продажби.

Nasdaq Composite изтрива 0,11% до 3 389,36 пункта, а акциите на компании като Apple, Google и Microsoft са в червения спектър, след като инвеститори решиха да осребрят печалбите след последния подем в сектора.

„Пазарът все още чувства добрата карма на доклада за заетостта от миналата седмица“, заяви Кем Олбрайт, директор за разпределянето на активи в Wilmington Trust Investment Advisors. „Част от новините от Европа също бяха малко по-положителни – германските производствени поръчки подействаха благотворно“, добави Олбрайт. Според него американската икономика и пазарите са минали по подходящия път, а през май се наблюдава по-добро представяне в Европа и някои азиатски пазари, като всички новини са положителни.

Акциите на Discovery Communications поевтиняват с 3,4% до 76,33 долара, въпреки че компанията публикува по-добри от очакваните тримесечни резултати, а прогнозата ѝ за годишни приходи надхвърли предвижданията.

Пазарната капитализация на DirecTV се разширява с 5,9% до 61,37 долара за акция, след като по-силният от очакваното ръст в Латинска Америка помогна на компанията да отчете тримесечни резултати над предвижданите.

Акциите на OfficeMax губят 2,7% от стойността си до 11,42 долара, след като тримесечната печалба на компанията разочарова анализаторите, като основните причини са запазващите се слаби продажби на технологични продукти и по-малкото потребители. Дори обявяването на специален дивидент от1,50 долара на акция не успя да омилостиви инвеститорите.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Грую Груев
преди 11 години
нема се пуашиш - докато се излива с кофата, все някъде трябва да идат тези кинти и понеже ги бият през ръчичките, като пипат суровините и/или златцето, НИ-то още ближе рани и затова балончето остава да се надуе само при борсичката, пък и там всички са доволни, зер парата за пенЦии е там, а се чакат бейби бумърите. Удрииии, докато гръмне, пак ще ревем, че са ни изненадАли, а дотгова, както кзваше киро - ъъъъъъъп 20-25К, дреме ти, нали са само хартия и електроника :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
bigi
преди 11 години
Unitedhealth group в Dow Jones ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
deant
преди 11 години
не знам за вас, аз взех да се плаша...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още