IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 е на ново рекордно високо ниво, Nasdaq достигна над 12-годишен връх

Вероятно мнозина инвеститори се питат дали настоящото добро представяне на фондовия пазар в САЩ може да продължи без значителна корекция, коментира анализатор

00:02 | 07.05.13 г.
S&P 500 е на ново рекордно високо ниво, Nasdaq достигна над 12-годишен връх

Основните американски индекси запазиха минималните разнопосочни отклонения от началото на днешната сесия при липсата на макроикономически новини от САЩ и заради колебанието на инвеститорите дали да се включат след подема напоследък, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпи с 0,03% до 14 968,89 пункта, като през цялата сесия се движеше в тесен диапазон от около 40 пункта. Акциите на Bank of America, прибавили 5,2% към стойността си до 12,88 долара, след като източници съобщиха, че тя е постигнала извънсъдебно споразумение с облигационния застраховател MBIA, водеха печелившите в индекса на сините чипове. Върху акциите не се отрази неблагоприятно дори новината, че щатът Ню Йорк ще заведе дело срещу финансовата институция и Wells Fargo за лоши практики при предлагането на ипотечни кредити.

Пазарната капитализация на MBIA се изстреля с 42,7% до 14,03 долара за акция, но тази на Merck се сви с 1,5% до 44,98 долара, натежавайки в най-голяма степен върху представянето на индекса.

Standard & Poor's 500 достигна нов исторически връх в рамките на сесията от 1 619,77 пункта и приключи с ръст от 0,19% до 1 617,50 пункта, като сред ключовите му подсектори технологичните и финансовите компании бяха с основна заслуга за ръста, докато тези за комунални услуги се представиха най-слабо.

Акциите на Tyson Foods водеха губещите в индекса със пад от 3,3% до 24,10 долара, след като компанията публикува по-слаба от очакваното печалба аз първото тримесечие и понижи прогнозата си за годишните приходи.

Nasdaq Composite спечели 0,42% до 3 392,97 пункта, затваряйки на най-високото си ниво от 12 години и половина.

„Следващата ни краткосрочна цел за S&P е в диапазона между 1 640 и 1 650 пункта. Също толкова лесно обаче в краткосрочен план може да се случи връщане за тест на нивото 1 600-1 597“, пише Елиът Спар, пазарен стратег в Stifel Nicolaus.

„Онези от вас, които се оглеждат за 1 700 пункта до края на годината, би трябвало до си припомнят, че това е само на 5% от настоящото ниво. Следователно изборът на акции ще бъде от максимална важност, ако търсите по-добро представяне от очаквания ръст от 5% при S&P“, добави той.

Главният макроикономически стратег в Wells Fargo Advisors Гари Тейлър изтъква, че вероятно мнозина инвеститори се питат дали настоящото добро представяне на американския фондов пазар може да продължи без значителна корекция.

„Смятаме, че това е възможно в краткосрочен план. Това е така, защото американският фондов пазар излезе от широкия диапазон, в който се задържаше от 16 години ... Подемът към нови рекордни върхове би могъл да привлече още подкрепа от инвеститорите, докато пазарът в САЩ преодолява широко отразяваните репери по пътя си“, отбеляза той.

Акциите на BMC Software не отчетоха промяна в стойността от 45,42 долара въпреки съобщението, че фирмата ще бъде придобита от компания за дялови инвестиции за 6,9 млрд. долара и свалена от борсата.

Пазарната капитализация на Apple нарасна с 2,4% до 460,71 долара за акция, след като британската банка Barclays повиши целта си за цената на акциите на компанията до 525 долара от 465 долара за брой.

Акциите на Walt Disney поскъпнаха с 0,4% до 65,06 долара, след като Deutsche Bank повиши целта си за цената им до 75 долара от досегашните 63 долара за брой.

Пазарната капитализация на Berkshire Hathaway се разшири с 1,35 до  164 990 долара за акция, след като концернът публикува тримесечна печалба и приходи, надхвърлили очакванията на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още