IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби разнопосочни отклонения за индексите в САЩ в началото на сесията*

Инвеститорите се опитват да се ориентират сред потока от икономически данни и отчети, демонстрирали полярни тенденции

18:33 | 30.04.13 г.
Слаби разнопосочни отклонения за индексите в САЩ в началото на сесията*

Основните американски индекси поеха в различни посоки в началото на днешната сесия, след като както икономическите данни от страната, така и отчетите на компаниите показах смесена картина, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,26% до 14 780,09 пункта, воден от акциите на Pfizer, които понижават стойността си с 3,35% до 29,41 долара, след като резултатите за първото тримесечие на фармацевтичната компания останаха под очакванията на анализаторите заради по-скъпия долар, а тя понижи прогнозата си за годишна печалба.

Standard & Poor's 500 губи 0,14% до 1 591,31 пункта само ден, след като постигна ново най-високо ниво при затваряне в историята си, като повечето от ключовите му подсектори са на негативна територия начело с компаниите за производство на материали и тези от сектора на здравеопазването.

Акциите на Pitney Bowes потъват с 16,6% до 13,51 долара, натежавайки в най-голяма степен върху представянето на индекса, след като производителят на софтуер за цифрова комуникация обяви разочароващи тримесечни резултати, а прогнозата му за годишна печалба остана много под предварителните прогнози на специалистите. Пазарната капитализация на Best Buy обаче скача с 10,3% до 26,69 долара за акция, водейки печелившите в индекса, след като веригата магазини за потребителска електроника продаде дела си в смесено дружество на Carphone Warehouse Group, напускайки европейския пазар.

Nasdaq Composite продължава да нараства, днес с 0,17% до 3 312,49 пункта, след като вчера приключи на 12-месечен връх.

Цените на еднофамилните жилища в САЩ през февруари на годишна основа са се повишили с най-бързо темпо за последните 7 години, сочи съвкупният индекс на S&P/Case Shiller за 20 от големите градове в САЩ.

Потребителското доверие пък е скочило до 68,1 пункта през април от 59,7 пункта през миналия месец главно заради по-добрата перспектива за пазара на труда, става ясно от доклад на Conference Board. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст до 60,8 пункта.

Производствената активност в американския Среден Запад обаче показва леко свиване през този месец, като индексът на подразделението на Федералния резерв на САЩ в Чикаго се е понижил до 49 пункта от 52,4 пункта през март. Предварителните прогнози на специалистите бяха за минималното му разширяване до 52,5 пункта.

Разходите за труд са нараснали с 0,3% през първото тримесечие, оставайки под предварителните очаквания, съобщиха от американското министерство на труда. Данните обаче може да са били изкривени от грешка, открита в данните за премиите на служителите в продажбите и офис-персонала, добавиха от ведомството, уточнявайки, че влиянието върху окончателните резултати е минимално. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст на разходите за труд от 0,5%.

Акциите на U.S. Steel губят 1,65% от стойността си до 17,25 долара, след като производителят на стомана обяви тримесечна загуба , а продажбите му намаляха с над 10%, а тези на Cummins поевтиняват с 5,5% до 6,27 долара, след като тримесечните резултати на компанията не оправдаха прогнозите.

Пазарната капитализация на Apple се разширява с 2,2% до 439,72 долара за акция, докато компанията търси финансиране за програмата за връщане на капитал на акционерите на стойност 100 млрд. долара

*Актуално към 17,50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:53 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още