IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси търсиха посоката през цялата сесия

Финансовите отчети натежаха и подобриха настроението на трейдърите след спада на поръчките на дълготрайни активи

23:15 | 24.04.13 г.
Американските индекси търсиха посоката през цялата сесия

Част от американските индекси успяха да изтрият първоначалните негативни настроения и приключиха сесията с ръст, макар и доста колеблив. S&P 500 записа ръст с минималните 0,01 пункта, което дори не можа да бъде отразено в процентна промяна спрямо предходния ден. Индексът приключи на ниво от 1 578,79 пункта.

Nasdaq се повиши с 0,01% до ниво от 3 269,65 пункта.  

Единственото изключение е Dow Jones, за чието представяне спомогнаха данните за намалението на поръчките за стоки с дълготрайна употреба до най-ниското им ниво за последните седем месеца. Спадът е рамките на 5,7 на сто, макар и  в същото време търговското министерство ревизира данните за февруари, разкривайки лек ръст от 4,3%. Индустриалният индекс на сините чипове записа спад на стойността си до 14 676,30 пункта или 0,29%. 

Причина за колебания на трейдърите стана и представянето на Apple. Компанията не само, че съобщи за първи спад на печалбата от десетилетие, но и изпълнителният директор Тим Кук зачеркна очакванията, че през юни клиентите им ще могат да се радват на новия iPhone. Това помрачи добрите новини за увеличаване на дивидентите.
В крайна сметка обаче компанията затвори сесията на положителна територия, с ръст от 0,8% до цена 409,43 долара за брой.

Ръст записаха Boeing и Yum! Brands, които се отчетоха с печалба за първото тримесечие, при това по-голяма от очакваното. Ръстът на акциите и при двете компании е в рамките на около 3%.

На този етап именно финансовите отчети натежават и носят позитивните настроения на пазарите. Анализаторът Ерик Тийл от First Citizens BancShares обаче попари тези нагласи. ”Приходите през първото тримесечие като цяло надхвърлиха очакванията, но за второто тримесечие насоките показват, че ще бъдат по-ниски”, заяви той в коментар за Bloomberg и допълни, че очаква волатилни пазари, благодарение на тези смесени данни.

До този момент 174 компании в S&P500 вече публикуваха своите финансови резултати за първото тримесечие. Само днес 47 публични компании извършиха това свое задължение. Данните от 73% от всички доклади са по-добри от очакваното.

Сред тях се нареди и First Solar, един от големите производители на соларни панели в САЩ. Акциите на компанията се повишиха с 11% до цена от 45 долара за брой. Причина за това са оптимистичните очаквания за тримесечния отчет, след като стана ясно, че през последния месец компанията е реализирала повече от очакваните продажби.

За първи път от месеци, или откакто се появиха евтините продукти на конкурентите от Китай, „слънчевата” индустрия в САЩ отчете ръст.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още