IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street с минимални понижения в началото на сесията*

Данните за поръчките на дълготрайни стоки в САЩ разочароваха инвеститорите

17:50 | 24.04.13 г.
Индексите на Wall Street с минимални понижения в началото на сесията*

С минимални понижения се движат индексите на Wall Street в началото на днешната сесия заради влошените данни за поръчките на дълготрайни стоки в САЩ, съобщава Ройтерс. Dow Jones регистрира спад от 0,18% до 14 693 пункта, S&P 500 се понижава с 0,11% до1 577 пункта, а Nasdaq отписва 0,35% до 3 258 пункта.

Статистиката на американското търговско министерство сочи, че през март поръчките на дълготрайни стоки в страната са се понижили до най-ниско ниво от 7 месеца насам заради свитото търсене на оборудване за авиацията и забавянето на темповете на бизнес инвестициите. Отчетен е спад от 5,7%, докато данните за февруари бяха ревизирани дори леко нагоре до ръст от 4,3%.

Като се извадят поръчките на транспортно оборудване, които са силно волатилни и се променят рязко всеки месец, поръчките на дълготрайни стоки отчитат спад за втори пореден месец през март, допълват от министерството.

„Данните на практика потвърждават, че числата, които виждахме досега, не са били толкова добри, колкото си мислехме“, коментира пред информационната агенция Питър Янковскис от OakBrook Investments LLC. Експертът не очаква масови разпродажби в днешната сесия, но „данните сочат, че има още много работа, за да постигне икономиката напредък“.

Акциите на Boeing поскъпнаха с над 4 на сто, след като компанията отчете по-добри от очакваното резултати за първото тримесечие. Yum! Brands също се радва на ръст в пазарната оценка от над 6 на сто, след като собственикът на KFC и Pizza Hut обяви по-висока от очакваното печалба.

Ръстът по позициите обаче не успява да компенсира спадовете в пазарната оценка на Procter and Gamble, чиито прогнози за печалбата през сегашното тримесечие се разминават с очакванията на инвеститорите.

Акциите на Apple губят приблизително 4% от цената си, след като производителят на iPhone отчете спад на печалбата през първото тримесечие, но при по-високи приходи.

Засега сезонът на отчетите върви сравнително позитивно, като близо 70 на сто от компаниите в състава на S&P 500, които са публикували отчетите си, са надминали очакванията на пазарните участници. От агенцията изчисляват, че от 1994 г. насам средно 64% от компаниите са успели да надвишат прогнозите, докато само за последните 4 тримесечия процентът достига 67.

* Актуално към 17,15 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още