IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отчетът на Bank of America уплаши пазарите

Незадоволителните резултати на банката поставиха финансовия сектор под нов натиск

16:34 | 17.04.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Отчетът на Bank of America уплаши пазарите

Инвеститорите останаха неприятно изненадани от отчета на Bank of America за първото тримесечие на годината. Резултатите на гиганта се оказаха доста по-слаби от очакванията, пише CNN. Това предизвика разпродажби на акции от финансовия сектор.

Нетната печалба на Bank of America за първите три месеца на 2013 година е 2,6 млрд. долара, или 20 цента на акция. Приходите пък са 23,7 млрд. долара. Предварителните очаквания бяха за 22 цента печалба на акция при 23,4 млрд. долара приходи.

Макар печалбата да регистрира четворен ръст на годишна база, по-голямата част от позитивния резултат е свързан с опитите на банката да изчисти баланса си. Именно това се оказа разочароващата за инвеститорите новина.

Поделението за потребителско банкиране, което е най-голямото звено на банката, отчита спад на печалбата и приходите спрямо миналата година. Приходите от ипотечно кредитиране също са се свили значително. Разбивката на резултатите показва, че 91% от новите ипотечни кредити през първото тримесечие са били рефинансирания на стари такива, а едва 9% са били за нови покупки.

При управлението на активи е постигнат ръст на печалбата от 31 на сто до 720 млн. долара и увеличение на приходите със 7 на сто до 4,4 млрд. долара.

До момента отчетите на водещите американски банки за първото тримесечие не впечатляват кой знае с какво. Единствената банка, която се открои със силно представяне, е Citigroup, докато при JPMorgan и Wells Fargo имаха спад на приходите. Инвеститорите пък се стреснаха от прекалено големите рискови залози на Goldman Sachs.

Днес финансовият сектор в САЩ е под натиск. Акциите на Bank of America поевтиняват с 3,5%, а тези на Citirgroup, Goldman Sachs губят по 2%, пазарната капитализация на JPMorgan се свива с 1% на старта на борсовата сесия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 09.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
hex
преди 11 години
sell in may and go away
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
НЕ всички! Някои очакваха и по лош! Аз много повече! Сигурен съм че отчета даже е смекчен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още