IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street устремено вървят нагоре

Очаква се през следващите дни инвеститорите да се повлияят повече от корпоративните отчети

23:18 | 11.04.13 г. 4
Индексите на Wall Street устремено вървят нагоре

Акциите на Wall Street продължиха ралито, а Dow Jones Industrial Average и S&P 500 достигнаха до нови върхове, след като днес бяха публикувани значително по-благоприятни от очакваното данни за пазара на труда в САЩ.

В края на сесията Dow Jones се повиши с 0,42% до 14 865 пункта, S&P 500 добави 0,33% до 1 593 пункта, а Nasdaq регистрира ръст от 0,08% до 3 300 пункта.

Днес американското трудово министерство съобщи, че през миналата седмица са били подадени 346 хил. молби за помощи при безработица, което е с 42 хил. заявления по-малко спрямо предходната седмица. Все още не е ясно обаче доколко празниците са повлияли на данните.

Същевременно Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви в бюлетина си, че ще наблюдава внимателно данните за инфлацията и ще следи за знаци дали тя не се забавя повече от очакваното. Още миналата седмица председателят на банката Марио Драги предупреди, че се проучват “разнообразни инструменти” в подкрепа на възстановяването.

Очаква се в следващите дни инвеститорите да се повлияят не толкова от макроикономическите данни, колкото от корпоративните отчети.

JPMorgan Chase & Co. и Wells Fargo & Co. са сред компаниите, които утре ще публикуват отчетите си. Анализатори, анкетирани от Bloomberg, прогнозират, че компаниите в състава на S&P 500 ще регистрират спад на печалбата от 1,8% през тримесечието, което ако се реализира, ще е първото понижение от 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 2
deant
преди 11 години
Сакън, да не се чува дума за борда, че без него ще се разпадне държавата. От всички държави на този свят, ние сме единствената (или една от много малкото), които се надяват на борда за да съществуват. И затова стоим забити в една точка. Всъщност не, затова вървим само назад.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
undoo
преди 11 години
Super научил си една нова дума и я използваш за щяло и нещяло!Я да видим ти май и борда щеше да буташ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
studioaa
преди 11 години
Дано бъзльовците от ЕЦБ най-накрая се размърдат и направят нещо по въпроса, засега те само пречат на възстановяването. Отлична алтернатива би било вместо да се стерилизират "новите" парички, те директно да се инвестират в акции и други книжа, и съответните активи да служат за обезпечение без да се раздува държавните дългове излишно. Една програма за възстановяване на икономиката би включвала изкупуване на активи за 100 милиарда евро за разнообразни книжа и по 50 милиарда евро за ДЦК месечно. Е вярно, е че ще видим към 10% инфлация, но е за предпочитане пред алтернативата - перманентен спад, безработица сред младежта, самоубийства и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още