IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones с нов абсолютен рекорд

Фундаментите са прекалено добри, за да говорим за таван на пазара, коментира анализатор

23:37 | 09.04.13 г. 3
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси приключиха сесията във вторник със силен ръст като Dow Jones Industrial Average достигна нови рекордни стойности на фона на оптимистичните очаквания на Wall Street за стартиралия тази седмица сезон на отчетите, съобщава MatketWatch.

„Фундаментите са прекалено добри, за да говорим за таван на пазара. През четвъртото тримесечие корпоративните прогнози за началото на 2013 г. бяха много много умерени, така че резултатите през това тримесечие вероятно ще ни изненадат приятно“, казва Марги Пател, портфолио мениджър на Wells Capital Management.

След като отбеляза абсолютен рекорд от 14716 пункта, Dow Jones Industrial Average приключи сесията при 14673 пункта, което е с 11 пункта над предишния рекорд при затваряне, постигнат миналата седмица. Днес индексът нарасна с 0,41%.

Microsoft Corp. и Intel Corp. са най-добре представилите се сини чипове, постигайки ръст от над 3%.

Акциите на Alcoa Inc. поскъпнаха слабо, след като вчера най-големият производител на алуминий в света представи резултатите си за първото тримесечие.

Приходите на Alcoa Inc. надхвърлиха очакванията на анализаторите, въпреки че печалбата на компанията остана по-ниска от прогнозираната.

След като по-рано днес достигна 1574 пункта, S&P 500 приключи сесията с ръст от 0,35% до 1569 пункта.

Всичките 10 индустриални групи на индекса приключиха сесията на зелена територия. Най-силно се представиха енергийните компании и компаниите за ресурси, тъй като бяха подкрепени от данните за инфлацията в Китай, която през март неочаквано се понижи.

След обвинения в търговия с вътрешна информация KPMG се оттегли и вече няма да извършва одит на Herbalife Ltd. и Skechers USA Inc.

Търговията с акциите на двете компании временно беше преустановена.

Nasdaq Composite спечели 0,48% до 3238 пункта.

Доларовият индекс, измерващ американската валута спрямо кошница от основни валути, се понижи с 0,46%. Зелените пари изгубиха позиции спрямо йената и еврото.

Петролните фючърси в Ню Йорк поскъпнаха с 0,75% до 94 долара за барел, докато златото с доставка през април поскъпна с 0,78% до 1584 долара за тройунция. Доходността по 10-годишните щатски ДЦК се повиши с 0,29% до 1,75%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:24 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 5
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Хм, чудя се защо нашите така наречени политически лидери в Европа не вземат пример от САЩ, които не само се измъкнаха бързо от криза, но и се вижда полъх на възход.Някак си тук се потвърди поговорката "Много баби, хилаво бебе."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
FNM
преди 11 години
Фундаментите са прекалено добри или напечатахте прекалено много книжни пари?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още