IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street се обагри в червено след разочароващи данни за заетостта

Dow Jones и S&P 500 са на път да отбележат най-сериозния седмичен спад от края на декември 2012 г.

20:31 | 05.04.13 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси стартираха сесията в петък с рязък спад и са на път да запишат най-слабото си представяне за годината, след като министерството на труда във Вашингтон обяви по-слаби от очакваното данни за заетостта през март, съобщава MarketWatch.

Трябва да имаме по-умерени очаквания, казва Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег на Key Private Bank в Кливланд. „Не че икономиката е в застой. Просто никога не е имала тази инерция, в която някои анализатори се заричаха. Ето затова имаме корекция“, допълва той.  

Данни на щатското министерство на труда разкриха, че наетите през март нови служители са били едва 88 хил. вместо очакваните 190 хил. Това са най-слабите данни за последните 9 месеца.

„Сега може да прибавим месечния доклад за заетостта към растящия списък с данни, които просто не се оказаха толкова добри, колкото очаквахме“, казва Дан Грийнхаус, главен стратег на BTIG LLC в Ню Йорк.

*След като първоначално изгуби 171 пункта, Dow Jones Industrial Average отбелязва спад от 0,58% до 14522 пункта и е на път да се раздели с 0,7% от стойността си за седмицата.

Губейки 1.6% от началото на седмицата, S&P 500 се понижи с 0,72% до 1549 пункта, като най-слабо сред 10-те индустриални групи на индекса се представят технологичните компании, а най-силно компаниите за комунални услуги.

Nasdaq Composite се раздели с 0,97% до 3194 пункта, губейки близо 2,4% за седмицата.

Dow Jones и S&P 500 са на път да отбележат най-сериозния седмичен спад от края на декември 2012 г.

*Актуално към 20:30!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още