IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умерени повишения за американските индекси в началото на сесията*

Обратната страна на силния ръст е, че свиването на количествените улеснения е вероятно все по-близко, коментира анализатор

18:48 | 26.03.13 г. 6
Умерени повишения за американските индекси в началото на сесията*

Основните американски индекси нарастват умерено в началото на днешната сесия, като Standard & Poor's 500 прави пореден опит да надхвърли рекордно високото си ниво за всички времена, след като оптимистичните доклади за поръчките за стоки за дълготрайна употреба в САЩ и за цените на еднофамилните жилища се оценяват по-високо от инвеститорите от по-слабите от очакваното продажби на нови жилища и данните за потребителското доверие, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,67% до 14 544,16 пункта, воден от акциите на Boeing, поскъпващи с 2,2% до 86,71 долара, след като от компанията обявиха, че първите изпитания на новите им акумулатори за модела 787 Dreamliner са преминали по план, и тези на  American Express, които прибавят 1,3% към стойността си до 66,96 долара.

Standard & Poor's 500 достигна едва един пункт под най-високата си стойност от създаването си досега, преди да се отдръпне леко, запазвайки печалба от 0,58% до 1 560,67 пункта, като всичките му подсектори са на положителна територия начело с компаниите от секторите на здравеопазването и енергетиката. Nasdaq Composite прибавя 0,38% до 3 247,68 пункта.

„От фундаментална перспектива, макар че водещата вътрешна тема досега бяха по-добрите от очакваното икономически данни, повишаващи доверието на инвеститорите в перспективите за печалби въпреки слабата прогноза за първото тримесечие и опасенията за бюджетна спирачка, мнозина вече започват да осребряват печалбите си, осъзнавайки, че обратната страна на силния ръст е, че свиването на количествените улеснения е вероятно все по-близко въпреки уверенията на председателя Бернанке в обратното“, пише Алек Йънг, стратег за световния пазар на акции в S&P Capital IQ. „В крайна сметка пазарите гледат напред“, добавя той.

Индексът за цените на еднофамилните жилища на S&P и Case Shiller за 20 от големите американски градове се е повишил с 1% през януари на месечна база, надхвърляйки очакванията за ръст от 0,9%. На годишна база увеличението е с 8,1%, а това е най-доброто начало на година от 2006 г. насам.

Поръчките за стоки за дълготрайна употреба са се увеличили с 5,7% през февруари заради възстановеното търсене на транспортно оборудване, сочат данни на американското министерство на търговията. Икономисти, анкетирани от Ройтерс, очакваха поръчките да нараснат с едва 3,8% след спад от 4,9% през януари.

Индексът на потребителското доверие в САЩ обаче се е понижил до 59,7 пункта през март, при това от коригираните в посока към понижение 68 пункта през февруари, пише в доклад на Conference Board. Основната причина е в по-песимистичната нагласа на американците за икономическите перспективи в краткосрочен план.

Продажбите на нови жилища са намалели с 4,6% през февруари до сезонно изгладените 411 000 броя на годишна основа, става ясно от данни на американското министерство на търговията. През януари продажбите бяха скочили с 13,1%, а очакванията на анализаторите бяха за спад до 422 000.

Акциите на Goldman Sachs поевтиняват с 0,3% до 145,72 долара, след като банката и Berkshire Hathaway внесоха промени в притежаваните от последната варанти на финансовата компания, придобити по време на финансовата криза.

Пазарната капитализация на Apple намалява с 0,3% до 462,26 долара, след като Джийн Мънстър от Piper Jaffray определи консенсусните оценки за първите 2 тримесечия на годината за технологичния гигант  като прекалено високи.

Акциите на Children's Place губят 2% от стойността си до 45,05 долара, след като веригата магазини за детско облекло публикува песимистична прогноза за настоящото тримесечие и за финансовата си година като цяло.

*Актуално към 17,50 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 3
Nikolay_Bozukov
преди 11 години
Здравейте,на мен лично ,както вече казах статията ми харесва...,но iivanoff явно не е на същото мнение и затова се опитах да му обясня накратко /може би и с не много удачен пример/ ,но нещо не ме разбра и затова се отказах да го коментирам :)Поздрави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
Андрей Любенов
преди 11 години
Здравейте,какви точно проблеми имате със статията? Посочен е източник, цитиран е коректно. Цитатите са коректни на 100%. Ние нямаме за цел да обясним всичко, нямаме и претенцията, че го правим. Целта ни е да поднасяме коректна информация по коректен начин. Поздрави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 3
iivanoff
преди 11 години
ИЛИ Венцислав Дяков трябва да си повиши нивото многократноИЛИ да си преразгледа "принципите" към Свободата на Словото!================================За второто, вече си има "грехове" ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
iivanoff
преди 11 години
Коментара ми е насочен към статията разбира се!===========================================================След като Венцислав Дяков изисква от мен да правя фундаментални прогнозни анализи и да посочвам аргументи в тяхна подкрепа, в КОМЕНТАРИТЕ СИ под статиите, то какви трябва да са моите очаквания за нивото на САМИТЕ статии?=========================================================== - ако изключа преводаческия и редакторски елемент + малко ровене из нет-а и прибавяне на допълнителна информация към дадения материал, то нищо не остава друго като ТРУД/ ПРОНАДЕНА стойност към него!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
Nikolay_Bozukov
преди 11 години
Интересен коментар от който обаче не става ясно, към кого е насочено това недоволство....според мен статията е написана прекрасно адмирации за което към Венцислав Дяков! Но все пак наистина има доста "преписани" статии...но пък и хората не са може би активни трейдъри и следят просто новините сами по себе си без да влагат "чувства" и мнгоо-много да се замислят за какво става дума
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
iivanoff
преди 11 години
Това че има актуално данни и инфо е добре!! Но... не е достатъчно!Този казал - онзи казал ... но станали еди-какво си! - изрезки от стари вестници!!!Искам анализ!! Какво се очаква , въз основа на какво, при какви фактори и т.н. !!! Тука очакванията са само в минало време - очаквали анализаторите ама станало еди какво си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още