IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street оценява сделката за Кипър

Както знаем дяволът се крие в детайлите, а детайлите все още не са ясни, коментира анализатор споразумението на международните кредитори с Никозия

18:23 | 25.03.13 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

След като при отварянето на борсата S&P 500 се доближи на 1 пункт от исторически рекорд, щатските индекси се отдръпнаха на червена територия, тъй като инвеститорите предпочетоха да изчакат детайлите по сделката за спасяването на Кипър, съобщава MarketWatch.

„Отпразнувахме спасяването на Кипър, но както знаем дяволът се крие в детайлите, а детайлите все още не са ясни“, казва Арт Хоган, пазарен стратег на Lazard Capital Markets.

„Добрата новина е, че катастрофата беше избегната, лошата са страничните ефекти от сделката“, допълва Хоган.

*След като при отварянето на борсата за кратко S&P 500 достигна 1565 пункта, индексът изгуби 0,16% до 1554 пункта. Най-слабо сред 10-те групи на индекса се представят индустриалните компании, а най-силно телекомуникационните.

Dow Jones Industrial Average се раздели с 0,31% до 14467 пункта.

Nasdaq Composite отбелязва спад от 0,24% до 3237 пункта.

Кипър и международните кредитори се договориха в последния момент за спасителния план за страната в размер на 10 млрд. евро.

Според споразумението двете основни кипърски банки - Laiki Bank и Bank of Cyprus ще бъдат преструктурирани, като всички депозити над 100 хил. евро ще бъдат обложени с еднократен данък.

В технологичния сектор Dell Inc. спечели над 2,5%, след като производителят на компютри потвърди, че е получил оферти за придобиване от страна на компанията за дялови инвестиции Blackstone Group LP и милиардера инвеститор Carl Icahn. И двете оферти са по-високи от тази на основателя на компанията Майкъл Дел.

*Актуално към 18:00!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още