IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш одитор на Deutsche Bank осъден на затвор

42 месеца зад решетките и 100 млн. долара обезщетение е присъдата за Дейвид Парс

13:03 | 23.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бивш одитор на Deutsche Bank осъден на затвор

Късно в петък съд в Ню Йорк постанови тежка присъда за Дейвид Парс, бивш счетоводител и одитор на Deutsche Bank AG, предаде Bloomberg. Парс бе осъден на три и половина години лишаване от свобода и да плати обезщетение в размер на 100 млн. долара. Още през 2011 г. един съд намери Парс за виновен за измама и възпрепятстване на дейността на американската данъчна служба (IRS).

Този път става дума за ролята му в най-голямото дело за укриване на данъци, която някога е било разследвано. Парс бе обвинен, че е целенасочено е разработил с цел измама модели за пестене на данъци и ги е продавал. Като е давал съвети за тези модели на различни клиенти и по този начин парите им не влизали при данъчните власти, Парс е спечелил над 3 млн. долара.

Осъденият не е показал признаци на покаяние: "Аз се опитах да живея живота си правилно и уместно. Съжалявам, че не съм виждал нещата така, както те всъщност са били", казва той преди произнасяне на присъдата, цитиран от Ройтерс.
„Вашият егоизъм ви докара до тук. Какво си мислехте? Че никой няма да ви хване ли“, отбеляза при произнасяне на присъдата съдия Уилям Поли. Обвинението пледираше за по-сурово наказание и лишаване от свобода за срок от осем години. Такова наказание в началото на март получи за подобно провинение и Дона Герин, бивш партньор в адвокатска кантора в Чикаго.

Адвокатът на Парс обяви, че ще обжалва присъдата .
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още