IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уилбър Рос: Дългосрочните облигации крият „огромен риск“

Инвеститорът милиардер коментира, че ситуацията около Кипър не е толкова притеснителна, „освен ако не сте руски олигарх"

19:06 | 22.03.13 г.
<p>
	Уилбър Рос. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Уилбър Рос. Снимка: Ройтерс

Инвеститорите не трябва да държат „никакви дългосрочни облигации“, докато Федералният резерв (Фед) продължава програмата си за изкупуване на облигации, заяви милиардерът Уилбър Рос в интервю за CNBC.

„През 2014 г. щатската икономика е по-вероятно да се ускори, отколкото да се забави. Така че аз не мисля, че оценката на фондовия пазар е толкова изкривена“, допълва той, визирайки рекордната пазарна капитализация на американските компании.

Тази седмица щатските индексите отбелязаха спад на фона на развитието на драмата около спасяването на кипърските банки.

„Това, за което съм много притеснен, са облигациите. Ако 10-годишните щатски облигации се върнат към обичайната си средна доходност за периода 2000 – 2010 г., знаете ли с колко ще им падне цената? -  С 23% и това е огромен риск“, коментира Рос.

„Съветвали сме приятели, че не си струва да поемат подобен риск за тези година или две, докато Бен Бернанке продължава с програмата за вливане на ликвидност“, допълва той.

Рос коментира, че ситуацията около Кипър не е толкова притеснителна, „освен ако не сте руски олигарх".

Като цяло Рос прогнозира, че Европа ще остане във фокуса на инвеститорите заради предстоящите през есента избори в Германия и политическите процеси в Италия и Испания.

Но докато през миналата година рисковете в Европа са били икономически, тази година те са политически, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още