IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola съкращава 750 работни места в САЩ

Kомпанията преустройва американския си бизнес в три географски зони при седем досега

16:58 | 21.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Coca-Cola съкращава 750 работни места в САЩ

Най-голямата в света компания за безалкохолни напитки Coca-Cola ще закрие 750 работни места в САЩ. Мерките са част от продължаващото рационализиране на бизнеса, предаде AP, като се позовава на съобщение на компанията.

Съкращенията ще бъдат повсеместни, а засегнатите ще бъдат уведомени през идните седмици. Съкращението обхваща около 1 процент от персонала на компанията в Северна Америка - 75 000 души.

Една четвърт от съкращенията ще бъдат осъществени в Атланта, където е и централата на компанията, поясни говорител на концерна.

Във вътрешнофирмено писмо до служителите от миналия месец Coca-Cola информира, че е открила "области, които трябва да се подобрят", откакто през 2010 година придоби северноамериканската дейност на най-голямото си бутилиращо предприятие. В документа пишеше също, че компанията преустройва американския си бизнес в три географски зони рпри седем досега по подобие на успешната структура на бизнеса с хранителни услуги, припомня агенцията.

Главният изпълнителен директор на Coca-Cola Мухтар Кент преструктурира дейността на бутилиращото предприятие в САЩ – най-печелившия пазар на компанията, за да отговори на промените в потребителското търсене и засиления интерес към по-здравословните напитки в опаковки с различни обеми.

Coca-Cola отбелязва още, че е успяла да постигне ръст на печалбата в рамките на година, „белязана от продължаващата несигурност в глобалната икономика“.

За 2012 г. компанията отчете ръст от 5% на нетните приходи от продажба. В портфолиото влизат Sprite, Fanta, Minute Maid, Powerade и бутилираната вода Dasani.

В сутрешната търговия акциите на Coca-Cola падат с 1% до 39,86 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още