IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones приключи поредна сесия с рекорд

Wall Street се радва на най-продължителната зелена вълна от 15 ноември 1996 г.

22:44 | 13.03.13 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси приключиха сесията в сряда със слаб ръст като Dow Jones Industrial Average се радва на най-дългата си печеливша серия от 16 години, съобщава MarketWatch.

Данни на щатското министерство на търговията разкриха, че продажбите на дребно в страната са нараснали с 1,1% - най-силният ръст за последните 5 месеца. Резултатът надхвърля очакванията на анализаторите.

„Данните са много добри, а потреблението се оказва учудващо устойчиво на фона на политическите проблеми във Вашингтон и по-високите данъци“, казва Рон Флорънс, инвестиционен директор на Wells Fargo Private Bank.

След като се възстанови от акумулирани по-рано през сесията загуби Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,04% до 14456 пункта, с което индексът приключи 9-та поредна сесия с печалби, достигайки нови исторически нива. Това е най-продължителната зелена вълна от 15 ноември 1996 г., когато печалбите се задържаха за 10 поредни сесии.

„Инвеститорите имат толкова много кеш и сега, когато осъзнаха, че светът няма да свърши, се опитват да наваксат“, казва Флорънс.

В сряда S&P 500 нарасна с 0,13% до 1555 пункта и се намира на 11 пункта от историческия си рекорд при затваряне. Най-силно сред 10-те индустриални групи на индекса се представиха компаниите за луксозни стоки, а най-слабо компаниите за материали. От началото на годината S&P 500 е нараснал с близо 9%.

Ако сега пазарът тръгне надолу, повечето инвеститори ще приемат това като възможност за купуване, коментира Джо Кусик, вицепрезидент на OptionsXpress.

Nasdaq Composite се повиши с 0,09% до 3245 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 18.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още