IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones с нов исторически рекорд

Разнопосочните макроикономически данни от САЩ обаче охлаждат оптимизма

23:04 | 06.03.13 г. 2
Dow Jones с нов исторически рекорд

Индексът на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average се извиси до нов рекорд в днешната сесия на Wall Street. Показателят напредна с 0,3 на сто до 14 296 пункта, като на по-ранен етап от сесията за кратко се задържа дори над 14 300 пункта – ново най-високо достижениe за индекса след покорения вчера рекорд от 2007 г.

Сред печелившите компании в индекса се отличиха Bank of America и Hewlett-Packard. Пазарната капитализация на двете компании нарасна съответно с 3,2 и 2,8 на сто.

Пазарната капитализация на Microsoft обаче намаля с близо процент до 28 долара за акция, натежавайки в най-голяма степен върху представянето му, след като Европейският съюз глоби софтуерния гигант със 561 млн. евро за нарушаване на обещанието му да предлага на потребителите на персонални компютри избор на различни браузъри за интернет, когато инсталират операционната система Windows.

Индексът Standard & Poor's 500 прибави минималните 0,08% до 1 541пункта, като повечето от подсекторите му са на положителна територия начело с компаниите за производство на материали и финансовите фирми.

Акциите на Big Lots прибавиха 6,1% към стойността си до 35,95 долара, след като тримесечните резултати на веригата магазини надхвърлиха очакванията на анализаторите, подкрепяйки индекса в най-голяма степен. Пазарната капитализация на Staples обаче се сви със 7,1% до 12,34 долара за акция, след като доставчикът на офис материали обяви по-ниски от предвижданите тримесечни приходи и годишна прогноза заради слабостта на пазара в Европа и Северна Америка, макар печалбата му да надхвърли очакванията и компанията да повиши изплащания дивидент с 1 цент.

Nasdaq Composite отстъпи с 0,07% до 3 222 пункта. Акциите на Apple поевтиняват с 1,3% до 425,65 долара, след като Citigroup и Barclays понижиха целта си за цената на акциите на технологичния гигант. От началото на годината компанията е загубила над 20% от пазарната си капитализация.

Заетите в частния сектор в САЩ са се увеличили със 198 000 през февруари, сочи месечният доклад на Automatic Data Processing Inc и Moody's Analytics. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха частният сектор да добави само 170 000 нови работни места.

Поръчките в промишлеността обаче са намалели с 2% през януари на фона на слабото търсене на транспортно оборудване, стана ясно от данни на американското министерство на търговията. Ако обаче бъде изключен транспортът, поръчките отчитат ръст от 1,3%.

Акциите на Qualcomm поевтиняха с 1,55% до 66,67 долара, след като Goldman Sachs извади производителя на чипове от своя списък с препоръка за твърди покупки заради опасението, че пазарът ще достигне върха си през годината.

Пазарната капитализация на American Eagle Outfitters потъна с 10,1% до 20,27 долара за акция въпреки обявената по-висока от очакванията тримесечна печалба, тъй като прогнозата за продажбите през настоящото тримесечие разочарова инвеститорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Ewiak Ryszard
преди 11 години
Това не е краят на кризата. Къде отиваме? В Библията се казва: В Библията се казва: "В определеното време [северният цар = Русия] ще се върне." (Даниил 11:29а) Това означава финансово-икономическо и политическо земетресение, разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия. След това ще бъде война. (Даниил 11:29b,30a; Матей 24:7; Откровение 6:4)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
trade2win
преди 11 години
Като индивидуален трейдър и технически анализатор много се радвам, че DJI прави нов исторически рекорд. Защото това означава, че моментът да тръгне НАДОЛУ вече е много наближил. Покачването през последните няколко години е вълна В от КОРЕКЦИЯТА, започнала през 2007 г. А това означава, че следва да очакваме да тръгне една голяма С в обратната посока. Обяснявам това подробно и с графика на DJI в моя блог:http://trade2win.blog.bg/biznes/2012/08/23/bikovete-na-bis-sledva-moshtno-mecho-horo.991302
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още