IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сесията на Wall Street започна колебливо*

Американското министерство на търговията изненадващо ревизира към повишение оценката за икономическия растеж през последното тримесечие на 2012 г.

18:03 | 28.02.13 г.
Сесията на Wall Street започна колебливо*

С превес на оптимизма се води търговията на Wall Street след изненадващата ревизия в посока повишение на данните за брутния вътрешен продукт (БВП) на САЩ за четвъртото тримесечие.

Малко повече от час след началото на сесията Dow Jones се понижава с 0,07% до 14 065 пункта, S&P 500 се повишава с 0,04% до 1 517 пункта, а Nasdaq отбелязва ръст от 0,23% до 3 170 пункта.

“В данните всъщност няма изненада. От една страна те казват, че темпът на възстановяване е забавен, а от друга – че възстановяването вероятно е по-качествено”, коментира пред Bloomberg Е. Уилям Стоун, главен инвестиционен стратег в PNC Wealth Management.

От министерството на търговията на САЩ съобщиха днес, че американската икономика е нараснала с минималните 0,1% през последните три месеца на миналата година спрямо същия период на предходната. Първоначалната оценка беше за спад от 0,1%. Повишението идва от коригираните нагоре данни за разходите за строителство на нови жилища и подобрението в нетния износ.

Очакванията на анализатори обаче бяха, че брутният вътрешен продукт на страната е нараснал с 0,5 на сто.

Правителството на САЩ коригира на 2 пъти първоначалния доклад за икономическия растеж, като включи данни, които не са постъпили до обявяването на първоначалната оценка. Последната и окончателна оценка за икономическия растеж през четвъртото тримесечие на 2012 г. ще бъде публикувана през следващия месец.

Същевременно данни на трудовото министерство сочат, че през миналата седмица молбите за помощи при безработица са намалели с 22 хил. до 344 хил., докато икономисти не очакваха да има промяна.

* Актуално към 17.45 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още