IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стабилни повишения за американските индекси в последната сесия за седмицата

Dow Jones се върна над 14 000 пункта, но Standard & Poor's 500 прекъсна поредица от 7 седмици на печалба

23:58 | 22.02.13 г.
Стабилни повишения за американските индекси в последната сесия за седмицата

Основните американски индекси приключиха близо до върховете за сесията в петък, заличавайки част от двудневните загуби благодарение на оптимистичните макроикономически данни от Европа и коментарите на президента на Федералния резерв на САЩ в Сейнт Луис Джеймс Булард, че политиката на агресивно монетарно разхлабване от страна на централната банка ще се запази още „дълго време“, съобщи CNBC.

Dow Jones напредна с 0,86% до 14 000,57 пункта, връщайки се отново над 14 000 пункта, като с най-голяма заслуга за благоприятния резултат бяха акциите на Hewlett-Packard, чиято стойност скочи с 12,3% до 19,20 долара, след като резултатите на компанията за четвъртото тримесечие и годишната ѝ прогноза надхвърлиха очакванията на анализаторите, и тези на Home Depot, поскъпнали с 1,9% до 65,58 долара. За седмицата индексът спечели по-малко от 20 пункта, избягвайки трета поредна сесия на загуба.

Standard & Poor's 500 нарасна с 0,88% до 1 515,60 пункта, като всичките му подсектори приключиха на положителна територия начело с технологичните компании и тези за производство на материали. Индексът обаче прекъсна поредица от 7 седмици на печалба, изтривайки малко над 3 пункта.

Акциите на Abercrombie & Fitch понижиха стойността си с 4,5% до 46,86 долара, след като тримесечните приходи и годишната прогноза на компанията останаха малко под предварителните предвиждания и въпреки по-добрата от очакваното печалба и увеличеният тримесечен дивидент до 20 цента на акция от досегашните 17,5 цента на акция.

Nasdaq Composite прибави 0,97% до 3 161,82 пункта, като за седмицата загуби малко над 30 пункта, или над 1%. Пазарната капитализация на Texas Instruments нарасна с 5,2% до 34,18 долара, осигурявайки най-голяма подкрепа за индекса, след като производителят на чипове повиши изплащания дивидент с 33% и увеличи размера на програмата за обратно изкупуване на акциите.

Днес стана ясно, че бизнес климатът в Германия през февруари се е подобрил съществено, като отразяващият го индекс на института Ifo е нараснал до 107,4 пункта от 104,7 пункта през януари.

Също днес стана ясно, че председателят на Фед Бен Бернанке се е опитал да успокои инвеститори и икономисти, че няма опасност от възникването на инвестиционни балони

Акциите на Darden поскъпнаха с 3,3% до 46,23 долара въпреки предупреждението на компанията, че очаква печалба за третото тримесечие на финансовата си година между 1 долар и 1,02 долара на акция при предвиждания на експерти за печалба от 1,12 долара на акция заради повишаващите се цени на природния газ и увеличените данъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още