IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Wall Street се раздели с печалбите си за февруари

Първото ниво на подкрепа за S&P 500 е 1495 пункта, но ако то не устои, следващата защитна линия ще е около 1474 пункта, коментира анализатор

23:21 | 21.02.13 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси се понижиха рязко за втори пореден ден в четвъртък, с което изтриха печалбите си за февруари на фона на спекулациите за вероятна промяна в политиката на Федералния резерв (Фед), съобщава MarketWatch.

“Цената на газта се повиши наред с данъците и хората започнаха да усещат това“, казва Брад Соренсен, директор за пазарни изследвания на Schwab.

Приближаването на новия краен срок – 1 март – за договарянето на бюджетните съкращения във Вашингтон също изнервя инвеститорите. Индексът на страха Chicago Board Options Exchange Volatility Index или VIX е нараснал с 9,5%, след като се повиши с 19% в сряда – най-резкият скок от края на 2011 г.

Wall Street обаче „изглежда е отегчен от историята около бюджетната криза, тъй като сме гледали този филм вече много пъти. Ето защо сега това се приема просто за един от многото пазарни фактори“, казва Соренсен.

Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,34% до 13881 пункта.

Неутрализирайки донякъде спада на индекса, акциите на Wal-Mart Stores Inc. поскъпнаха с около 1,5%, след като най-голямата търговска верига в света обяви по-добри от очакваното резултати за последното тримесечие на миналата година.

Hewlett-Packard Co., който ще обяви финансови резултати след приключването на сесията, спечели над 2%.

S&P 500 се раздели с 0,63% до 1502 пункта, като най-слабо сред 10-те индустриални групи на индекса се представят компаниите за производство на материали.

“Първото ниво на подкрепа за S&P 500 е 1495 пункта. Ако тази граница бъде премината обаче, следващото ниво на подкрепа ще е около 1474 пункта“, отбелязва Елиът Спар, пазарен стратег на Nicolaus & Company.

Nasdaq Composite изгуби 1,04% до 3131 пункта.

В сряда щатските индекси изгубиха позиции, след като от стенограмата от последната среща на Федералната комисия за отворения пазар (FOMC) стана ясно, че нейни членове са изразили опасения относно програмата за изкупуване на облигации. Те настояват, че Фед трябва да калибрира програмата си за вливане на ликвидност в зависимост от икономическата прогноза.

По-рано днес министерството на труда във Вашингтон обяви, че през изминалата седмица ново подадените молби за помощи за безработни в страната са нараснали с 20 хил. до 362 хил., както и че потребителските цени са останали почти без промяна през последния месец.

Също днес стана ясно, че продажбите на жилища втора ръка в страната през януари са нараснали с 0,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 04.09.22 г.
Най-четени новини
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още