IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спекулациите около политиката на Фед разколебаха Wall Street

Инвеститори и анализатори се опитват да разгадаят, в каква степен централната банка ще продължи политиката си на монетарни стимули

18:30 | 21.02.13 г.
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Щатските индекси стартираха сесията в четвъртък със загуби поради спекулациите, които предизвика публикуваната вчера стенограма от последната среща на Федералния резерв (Фед), съобщава MarketWatch.

Инвеститори и анализатори се опитват да разгадаят, в каква степен централната банка ще продължи политиката си на монетарни стимули.

*Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,46% до 13864 пункта.

Неутрализирайки донякъде спада на индекса, акциите на Wal-Mart Stores Inc. поскъпнаха с близо 3%, след като най-голямата в света търговска верига обяви по-добри от очакваното резултати за последното тримесечие на миналата година.

S&P 500 се раздели с 0,62% до 1503 пункта.

Nasdaq Composite изгуби 0,78% до 3140 пункта.

По-рано днес министерството на труда във Вашингтон обяви, че през изминалата седмица първичните молби за помощи за безработни в страната са нараснали с 20 хил. до 362 хил. и че потребителските цени са останали на практика без промяна през последния месец, тъй като спадът на енергийните цени е неутрализирал лекото нарастване на цените на стоките и услугите.

Също днес ще бъдат публикувани данни за продажбите на жилища втора ръка в страната през януари.

*Актуално към 18:19!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 17.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още