IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данните за икономиката на еврозоната натежаха на Wall Street*

Инвеститорите пренебрегнаха по-добрите от очакваното данни за пазара на труда в САЩ

17:58 | 14.02.13 г.
Данните за икономиката на еврозоната натежаха на Wall Street*

Със спадове на индексите тръгна днешната сесия на Wall Street, въпреки по-оптимистичните данни за пазара на труда в САЩ, които бяха публикувани днес.

Около час след началото на търговията Dow Jones се понижава с 0,11% до 13 967 пункта, S&P 500 регистрира спад от 0,14% до 1 518 пункта, а Nasdaq отписва 0,29% до 3 188 пункта.

Инвеститорите се отдръпнаха от акциите, след като стана ясно, че икономиката на еврозоната е ускорила спада през третото тримесечие на годината и рецесията се е задълбочила.

По-голямо от очакваното се оказа понижението на брутния вътрешенс продукт (БВП) на Германия и Франция през последните три месеца на миналата година, заради което се засилиха опасенията, че двете страни ще отстъпят от ролята им на двигател на растежа в региона.

Заради спада на износа пострада и растежът на японската икономика. БВП на Страната на изгряващото слънце се е свил за трето поредно тримесечие в периода от октомври до декември.

„Новините от Европа натежават“, коментира пред Bloomberg Тим Кортни от Exencial Wealth Advisors. Той обаче подчерта, че обявеното сливане между US Airways Group и American Airlines, както и придобиването на 3G Capital от Berkshire Hathaway са добър знак за пазара и за икономиката.

На фона на лошите новини от Европа американското трудово министерство съобщи, че през миналата седмица са били подадени 341 хил. молби за обезщетения при безработица, което е с 27 хил. заявления по-малко в сравнение с предходната седмица.

Анкетирани от информационната агенция анализатори прогнозираха, че заявленията ще намалеят до 360 хил.

Сред губещите позиции се наредиха акциите на Cisco, след кат опрогнозите за приходите на компанията през сегашното тримесечие се разминаха с очакванията на анализаторите. Акциите на Weight Watchers се сринаха с 18%, след като прогнозите на компанията за печалбата на акция също се разминаха с очакванията на инвеститорите.

Сред печелившите се наредиха акциите на Heinz, Cardinal Health, PepsiCo, Constellation Brands и други.

* Актуално към 17.25 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още