IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се движат без посока в началото на сесията*

Пазарните участници очакват първото годишно обръщение на американския президент Барак Обама пред Конгреса

17:33 | 12.02.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Индексите на Wall Street се движат без посока в началото на сесията*

Без ясна посока и с минимални изменения на водещите индекси започна днешната сесия на Wall Street. В началото на търговията Dow Jones се повишава с 0,09% до 13 984 пункта, S&P 500 регистрира ръст от 0,03% до 1 517 пункта, а Nasdaq отчете спад от 0,07% до 3 190 пункта.

Пазарните участници очакват първото годишно обръщение на американския президент Барак Обама пред Конгреса. Очаква се той да акцентира върху усилията за съживяването на икономиката на САЩ и мерките за намаляването на безработицата.

Същевременно корпоративните отчети продължават да влияят върху търговията, но някои по-слаби от очакваното финансови резултати разколебаха инвеститорите.

„Хората се колебаят за следващия си ход, когато няма ясна тенденция“, коментира пред Bloomberg Джордан Ървинг от Irving Magee Investment Management.

„Изглежда, че ситуацията е почти такава, каквато инвеститорите очакват, но има нужда от още добри новини, за се обърне тренда в положителна посока“, допълва анализаторът.

Финансово-информационната компания McGraw-Hill Cos., която е собственик на рейтинговата агенция Standard & Poor`s, обяви нетна загуба за четвъртото тримесечие на 2012 г. от 216 млн. долара, или 76 цента на акция, при очаквана средна печалба от 68 цента на акция.

Печалбата на Coca-Cola за последните три месеца на миналата година оправда прогнозите на анализаторите, но приходите и продажбите на компанията се оказаха по-слаби, отколкото се очакваше.

Акциите на Michael Kors се наредиха сред печелившите позиции, след като компанията завиши очакванията си за печалбата през фискалната 2013 г. до 1,82 долара за акция.

Сред печелившите се наредиха и книжата на Avon Products, след като коригираната печалба за последното тримесечие на 2012 г. надмина прогнозите на анализаторите.

Сред губещите в началото на сесията се наредиха акциите на Goodyear заради по-слабите от очакваното продажби през последното тримесечие на миналата година, както и на Facebook заради занижените очаквания на анализатор за представянето на акциите на компанията.

* Актуално към 17.00 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още