IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola разочарова анализаторите с приходите си

Акциите на компанията поевтиняват в извънборсовата търговия, въпреки че печалбата надвиши прогнозите

16:25 | 12.02.13 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Coca-Cola разочарова анализаторите с приходите си

Печалбата на Coca-Cola за последните три месеца на миналата година надмина очакванията на анализаторите заради ръста на продажбите в Северна Америка, но приходите на компанията не оправдаха прогнозите, предаде Bloomberg.

Чистата печалба на компанията се е повишила до 1,87 млрд. долара, или 41 цента на акция, през последните три месеца на 2012 г., докато година по-рано е била 1,66 млрд. долара, или 36 цента на акция.

Като се изключи влиянието на разходите по преструктуриране и други фактори с еднократно действие върху финансовите резултати, печалбата на компанията достига 45 цента на акция.

Приходите на компанията за периода са нараснали с 3,8% до 11,46 млрд. долара. Анализатори очакваха постъпленията да достигнат поне 11,5 млрд. долара.

Продажбите на Coca-Cola в глобален мащаб са нараснали с 3 на сто на годишна база през тримесечието, но в Европа са се свили с 5 на сто. Анализатори очакваха глобален ръст на продажбите от 3,5% и спад в Европа от само 1%.

Главният изпълнителен директор на Coca-Cola Мухтар Кент преструктурира дейността на бутилиращото предприятие в САЩ – най-печелившия пазар на компанията, за да отговори на промените в потребителското търсене и засиления интерес към по-здравословните напитки в опаковки с различни обеми.

Акциите на компанията поевтиняват в извънборсовата търговия с 0,4% до 38,6 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още