IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Със спадове на индексите започна сесията на Wall Street*

Инвеститорите следят срещата на финансовите министри на държавите от еврозоната, които обсъждат спасителния пакет за Кипър

17:46 | 11.02.13 г.
Със спадове на индексите започна сесията на Wall Street*

Със спадове на индексите започна днешната сесия на Wall Street в навечерието на срещата на финансовите министри на държавите от еврозоната, които ще обсъждат спасителния план за Кипър, предаде Bloomberg.

Близо част след началото на търговията Dow Jones се понижи с 0,34% до 13 945 пункта, S&P 500 регистрира спад от 0,26% до 1 514 пункта, а Nasdaq отписа 0,31% до 3 184 пункта.

Акциите на Nike Inc. и AOL Inc. поскъпнаха с над 1,6%, след като анализатори препоръчаха на инвеститорите да купуват акциите на компаниите.

Същевременно акциите на Google регистрираха понижение от 0,8% в началото на сесията, след като председателят на борда на директорите на компанията Ерик Шмид обяви, че има намерение да продаде в рамите на една година акции за около 2,5 млрд. долара.

Тази вечер финансовите министри на държавите от еврозоната се събират в Брюксел, за да обсъдят ситуацията в Гърция и спасителната помощ за Кипър, което възроди опасенията за еврозоната.

Предстои в края на седмицата да се проведе и заседание на финансовите министри и централните банкери на държавите от Г-20.

Инвеститорите ще следят и представянето на законодателните приоритети на американския президент Барак Обама, който ще говори пред Конгреса утре.

В навечерието на речта на Обама стана ясно, че демократите в американския Сенат работят по план на стойност 120 млрд. долара, с който да „спечелят“ още 10-месечно отлагане на влизането в сила на планираните мащабни съкращения на публичните разходи.

Източник, пожелал анонимност, информира, че половината от нужните средства са планирани да дойдат от намаляване на някои разходи, а другата половина – от увеличаване на приходите, като не уточнява дали пакетът включва още предложения за увеличаване на данъците.

* Актуални към 17.25 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още