IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

10 американски акции, които имат огромен потенциал според Goldman Sachs

Apple може да донесе на инвеститорите 45%, изчисляват анализаторите на банката

11:21 | 07.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
10 американски акции, които имат огромен потенциал според Goldman Sachs

В свой доклад именитата инвестиционна банка Goldman Sachs препоръчва акциите на десет американски компании като такива с най-голям потенциал за поскъпване с оглед поставените им ценови таргети. Ето ги и тях:

1. Apple

Макар акциите на технологичния гигант да са под силен натиск през последните седмици, от Goldman Sachs очакват трудните времена за Apple да отминат и отново да видим възход. Поставеният таргет е 660 долара за акция, което е 45% под цената от 31 януари. Именно тази дата е използвана за отправна при анализа.

От септември досега акциите на Apple са поевтинели с близо 30 на сто, след като постигнаха рекорд от над 700 долара за брой. От Goldman не очакват това ниво да бъде достигнато скоро.

2. Goodyear Tire&Rubber

Производителят на гуми има потенциал да достигне 19 долара на акция, смятат от Goldman Sachs. Това дава на акцията потенциал за ръст от над 40% спрямо сегашните около 13,60 долара за брой.

3. Prudential Financial

Текущата цена на акциите на финансовата институция е 58,50 долара, а от Goldman залагат потенциал за поскъпване с 33% до над 77 долара за брой.

4. Applied Materials

Компанията вече реализира част от потенциала си спрямо 31 януари. Към тази дата тя бе на 32% от поставения от Goldman Sachs таргет от 17 долара за акция. Сега потенциалът вече е 27%, тъй като книжата поскъпнаха с близо 5% за последната седмица до 13,40 долара за брой.

5. Joy Global

Производителят на оборудване и машини за минното дело едва ли ще върне акциите си над върховете от 90 долара за брой, смятат от Goldman и поставят таргет 83 долара за брой. Това означава, че потенциалът спрямо сегашната цена от близо 62 долара е над 30%.

Последна актуализация: 02:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още