IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белия дом: Понижаването на дефицита „не е цел сама по себе си“

Конгресът трябва да блокира автоматичното орязване на разходите, влизащо в сила от 1 март, и да го замени с „балансирано“ понижаване на дефицита

21:28 | 01.02.13 г.
<p>
	Говорителят на Белия дом Джей Карни. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Говорителят на Белия дом Джей Карни. Снимка: Архив Ройтерс

Понижаването на дефицита не е цел сама по себе си, но ако бъде свършено добре, би могло да доведе до по-бърз ръст на новите работни места, заяви говорителят на Белия дом Джей Карни, цитиран от MarketWatch.

Според Карни Конгресът на САЩ би трябвало да блокира автоматичното орязване на разходите, което ще влезе в сила от 1 март, и да го замени с „балансирано“ понижаване на дефицита.

Някои водещи представители на Демократическата партия на САЩ напоследък призовават за връщане на вниманието върху мерките за подпомагане на ускоряването на растежа, като се има предвид слабото свиване на брутния вътрешен продукт през четвъртото тримесечие на 2012 г.

Карни твърди, че президентът на САЩ Барак Обама остава концентриран върху създаването на работни места и икономическия растеж.

„Все още има работа за вършене и трябва да гарантираме, когато планираме икономическите политики и преговаряме с Конгреса за начина, по който да вървим напред, че не изоставяме основната отговорност  - политиките, които прилагаме, да подпомагат създаването на работни места и икономическия ръст“, подчерта той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още