IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси се задържаха на положителна територия

Инвеститорите изчакват резултатите от отчетите на компаниите, като следващата седмица ще бъде решаваща в това отношение, коментира анализатор

23:45 | 09.01.13 г.
Американските индекси се задържаха на положителна територия

Основните американски индекси се отчетоха с умерени повишения в днешната сесия, заличавайки част от загубите от предходните 2 дни, след като Alcoa откри сезона на отчетите за четвъртото тримесечие с благоприятни резултати, съобщи CNBC.

Dow Jones напредна с 0,46% до 13 390,51 пункта, воден от акциите на Boeing, които прибавиха 3,55% към стойността си до 76,76 долара, и тези на Hewlett-Packard, поскъпнали с 3% до 15,85 долара.

Индексът Standard & Poor's 500 спечели 0,27% до 1 461,02 пункта начело с акциите на индустриалните компании и тези от сектора на здравеопазването, докато финансовият сектор натежа върху представянето му. Nasdaq Composite се повиши с 0,45% до 3 105,81 пункта.

"След доста доброто начало на 2013 г. да видим какви резултати за четвъртото тримесечие ще излязат – пазарът е в положение на изчакване най-малко до следващата седмица“, заяви Арт Хоугън, управляващ директор в Lazard Capital Markets. „А прогнозите на компаниите вероятно ще останат консервативни пред лицето на второто издание на „фискалната пропаст“, добави той.

10-годишните американски държавни облигации заличиха печалбите си за деня, след като доходността по тях нарасна на аукцион до най-високото си ниво от април 2012 г., а презаписването намаля до 2,83 пъти.

Инвеститорите остават предпазливи за сезона на отчетите, тъй като оценките бяха рязко понижени от октомври насам. По данни на Ройтерс очаква се печалбите да нараснат с 2,7%. Анализатори обаче смятат, че понижените очаквания оставят възможност за положителни изненади, дори резултатите да не се окажат космически.

Акциите на Herbalife повишиха стойността си с 4,2% до 39,95 долара, след като стана ясно, че Third Point на хедж фонд мениджъра Дан Льоб притежава дял от 8,24% в компанията за хранителни добавки, но тези на Morgan Stanley поевтиняха с 0,15% до 19,62 долара, след като източници заявиха, че банката ще съкрати 1 600 работни места в подразделението си за инвестиционно банкиране.

Пазарната капитализация на Facebook се разшири с 5,3% до 30,59 долара за акция, надхвърляйки 30 долара за акция за пръв път от 6 месеца, след като социалната мрежа разпрати покани за събитие през следващата седмица, което ще се проведе в кампуса ѝ в Menlo Park.

Същевременно акциите на Apple продължиха да пропадат, губейки 1,6% от стойността си до 517,10 долара, като за последните 4 месеца технологичният гигант е най-слабо представилата се компания в индекса Nasdaq 100 и е загубила 25% от пазарната си капитализация спрямо достигнатия рекорден връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още