IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корекцията на Wall Street продължава

Пазарните участници остават подвластни на сезона на отчетите

23:14 | 08.01.13 г.
Корекцията на Wall Street продължава

Със спадове на индексите приключи и днешната сесия на Wall Street. В края на търговията Dow Jones се понижи с 0,41% до 13 329 пункта, S&P 500 регистрира спад от 0,33% до 1 457 пункта, а Nasdaq отписа 0,22% до 3 092 пункта.

Инвеститорите са в очакване на новия сезон на отчетите, който неофициално се открива днес с финансовите резултати за четвъртото тримесечие на 2012 г. на Alcoa.

“Очакваме отчетите. Оценките далеч не са оптимистични, а и имахме много силно рали. В момента пазарът претърпява корекция”, коментира за Bloomberg Джон Манли от Wells Fargo Advantage Funds.

Бичият пазар на акции в САЩ, който започна през 2009 г., може и да приключи през настоящата година, след което да последва рязък спад на индекса на 500-те големи компании, прогнозират анализатори от UBS.

В днешната сесия Yum! Brands Inc., собственикът на веригите за бързо хранене Taco Bell и KFC, се нареди сред губещите позиции, след като беше регистрирано по-голямо от очакваното свиване на продажбите в Китай.

Акциите на GameStop Corp., най-големият в света търговец на видео игри, поевтиняха с близо 7 на сто заради занижените прогнози за продажбите през четвъртото тримесечие на миналата година.

Сред губещите се наредиха и акциите на Boeing Co., след като BB&T Capital Markets понижи рейтинга на авиогиганта.

Със загуби приключи сесията за акциите на Sears Holdings Corp., Genworth Financial, AutoZone Inc., Halliburton Co. и други.

Сред печелившите се наредиха книжата на Monsanto Co. Най-големият производител на семена в света обяви по-високи от очакваното финансови резултати за първото фискално тримесечие и завиши прогнозите си за печалбите през настоящата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още