IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street загърби устрема*

Тази седмица търговията ще е подвластна на корпоративните отчети

18:18 | 07.01.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Wall Street загърби устрема*

Със спадове на индексите започна първата за тази седмица сесия на Wall Street. Малко повече от час след началото на търговията индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с 0,35% до 13 388 пункта, по-широкият индекс S&P 500 добавя 0,37% до 1 461 пункта, а технологичният бенчмарк Nasdaq отписа 0,21% до 3 095 пункта.

Акциите на Illumina Inc. се понижиха с над 8 на сто, след като от Roche Holding AG съобщиха, че са се оттеглили от преговорите за закупуване на американската генетична компания, предаде Bloomberg.

Книжата на Applied Materials Inc изтриха над 3 на сто, след като JPMorgan Chase & Co. понижи рейтинга на най-големия производител на оборудване за производство на чипове в света.

Сред губещите в началото на сесията се наредиха още акциите на Yahoo! Inc., Apple Inc. и други.

Сред печелившите се наредиха книжата на Amazon.com Inc., Walgreen Co. и други.

Агенцията припомня, че индексът на 500-те големи компании достигна най-високо ниво от 2007 г., след като излязоха добри данни за заетостта и пазара на труда в САЩ. „Изминахме дълъг път за много кратко време“, коментира в тази връзка Том Уърт, старши инвестиционен стратег в Chemung Canal Trust Co.

Той потвърждава, че през тази седмица пазарните участници ще са подвластни на корпоративните отчети.

Неофициално сезонът на отчетите в САЩ ще започне с резултатите на Alcoa Inc., които ще бъдат публикувани утре след края на сесията. До края на седмицата ще бъдат публикувани и отчетите на Wells Fargo & Co, IHS Inc, Monsanto Co и други.

* Актуално към 17.35 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
stoiloff
преди 11 години
Не я ли забраниха тази глупост Уолстриит? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още