IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street записват понижения в началото на сесията*

След вчерашното рали инвеститорите предпочетоха да теглят печалбите си

17:16 | 03.01.13 г.
Индексите на Wall Street записват понижения в началото на сесията*

След вчерашното борсово рали днес индексите на Wall Street регистрират спадове в началото на сесията.

Dow Jones регистрира спад от 0,27% до 13 377 пункта, S&P 500 се понижава с 0,17% до 1 460 пункта, а Nasdaq изтрива 0,2% до 3 106 пункта.

„Нормално е да се прибере известна част от печалбата след подобен ръст“, коментира пред агенция Bloomberg Куинси Кросби, пазарен стратег от Prudential Financial.

„Все повече ще се фокусираме върху фундаментите преди отново да се върнем към проблемите във Вашингтон, какъвто е дебатът за съкращаването на публичните разходи и за тавана на дълга. Силните икономически данни дават добри основи на пазарите“, допълни той.

Тегленето на печалбите измести добрите новини за пазара на труда в САЩ, които излязоха днес. Според данните на консултантската компания ADP през ноември 2012 г. частният сектор в страната е създал нови 215 хил. работни места, докато предварителните очаквания бяха далеч по-слаби – около 133 хил. нови работни места.

Утре се очакват официалните данни за безработицата в Щатите в края на 2012 г. Очакванията са нивото й да се задържи на 7,7%.

Същевременно обаче данни на американското трудово министерство показаха, че през миналата седмица повече американци, отколкото се очакваше, са подали молби за обезщетения при безработица. От ведомството обаче смятат, че статистиката е изкривена заради празничните дни.

Вчера освен това рейтинговата агенция Moody’s Investors Service предупреди, че частичната бюджетна сделка в САЩ, която касае данъчното облагане от настоящата година, не е достатъчна, за да се избегне евентуално понижение на кредитния рейтинг на страната.

Засега агенцията оценява САЩ с рейтинг Ааа, но с отрицателна перспектива пред него, което означава, че той може да бъде преразгледан в близко бъдеще.

* Актуално към 16.55 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още