IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизъм завладя Wall Street*

Инвеститорите очакват всеки момент републиканци и демократи да постигнат споразумение за бюджета

17:52 | 31.12.12 г.
Оптимизъм завладя Wall Street*

С повишения се движат индексите на Wall Street, след като се засили оптимизмът, че тази вечер републиканци и демократи ще постигнат бюджетна сделка.

Час след началото на сесията Dow Jones се повишава с 0,08% до 12 948 пункта, S&P 500 добавя 0,40% до 1 408 пункта, а Nasdaq отбелязва ръст от 0,8% до 2 984 пункта.

Източници от Конгреса, пожелали анонимност, са съобщили за АП, че дебатите вече са се ограничили почти само до една спорна точка – отлагането на икономиите, планирани да се задействат от 1 януари 2013 г.

Републиканците настояват повсеместните съкращения на публичните разходи да бъдат заменени с целеви, което не се приема от демократите и Белия дом.

В същото време двете страни са сближили позициите си по въпросите за данъците. Обсъжда се вариант да бъдат повишени данъците на лица с годишен доход над 400 хил. долара и домакинства с годишен доход над 450 хил. долара.

Сделката вероятно ще включва и удължаване на извънредните програми за подпомагане на безработните американци, както и защита на лекарите, които оказват помощ на пациенти по федералните здравни програми.

В днешната сесия трейдърите залагат на акции на компании, свързани с икономическия растеж, което изстреля нагоре книжата на технологичните компании и дружествата от производствения сектор.

Сред най-печелившите позиции в началото на сесията се наредиха акциите на Hewlett-Packard Co. и Caterpillar. Лотовете на Facebook също вървят нагоре, след като Bank of Montreal повиши рейтинга на социалната мрежа, предаде Bloomberg.

* Актуално към 17.30 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още