IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Умерени понижения на борсите в САЩ въпреки добрите данни за жилищния пазар*

Единствено споразумение за избягване на фискалната пропаст изглежда е в състояние да подкрепи пазара

17:55 | 28.12.12 г.
Умерени понижения на борсите в САЩ въпреки добрите данни за жилищния пазар*

Основните американски индекси отново търпят понижения в началото на днешната сесия, след като тревогите около надвисналата над страната „фискална пропаст“ за пореден път затъмниха добрите макроикономически данни, съобщи CNBC.

Dow Jones отстъпва с 0,63% до 13 013,85 пункта, приближавайки се до психологическата граница от 13 000 пункта, воден от акциите на Hewlett-Packard, които губят 2,4% от стойността си до 13,70 долара, и тези на  Bank of America, поевтиняващи с 1% до 11,36 долара. От Hewlett-Packard потвърдиха, че американското министерство на правосъдието разследва закупената от тях британска компания Autonomy за измама, извършена преди придобиването ѝ от американския технологичен гигант през миналата година.

Индексът Standard & Poor's 500 изтрива 0,61% до 1 409,42 пункта, като всичките му подсектори се намират на негативна територия начело с енергийните и телекомуникационните компании. Nasdaq Composite се понижава с 0,44% до 2 972,64 пункта.

Американският президент Барак Обама ще се срещне по-късно днес с лидерите на Републиканската и Демократическата партии в двете камари на Конгреса на САЩ, за да направи пореден опит за избягване на едновременното автоматично влизане в сила на съкращения на федералните разходи и изтичане на срока на данъчните облекчения от времето на президента Джордж Буш-младши в началото на 2013 г.

Недовършените продажби на жилища са нараснали до най-високото си ниво от над 2 години и половина, увеличавайки се с 1,7% през ноември, сочат данни на американската Национална асоциация на брокерите на имоти.

От института за управление на доставките пък съобщиха, че съставяният от тях индекс за бизнес активността в американския Среден Запад се е повишила до 51,6 пункта през декември от 50,4 пункта през предходния месец, надхвърляйки очакванията на анализаторите за ръст до 51,0 пункта.

Акциите на Apple губят 0,65% от стойността си до 511,73 пункта, след като китайски съд глоби производителя на iPhone с 1 млн. юана (162 000 долара) за допускането в нейния App Store на приложения на друга компания, чрез които са осъществявани продажби на пиратски копия на електронни книги.

Пазарната капитализация на Valero Energy Corp. намалява с 1,1% до 33,45 долара за акция, а тази на Chevron Corp. се свива с 1% до 107,41 долара за акция.

*Актуално към 17,20 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 03.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още